DIY | Een bloementaart met aardbeien en chocolade - Wonen&Co
moederdag, diy, wonen&co

DIY | Een bloementaart met aardbeien en chocolade

2 mei 2018 3 min leestijd Geen reacties

Moeders zijn meestal dol op chocolade. Maar ze worden ook heel blij van bloemen. En aardbeien: daar kunnen ze niet van af blijven. Marchien van den Berg, bloembindster van Wonen&Co en moeder van twee mooie jongens, kan het weten.

Op een nacht werd ze wakker. Er speelde een vraag door haar hoofd. Waar maak je moeders blij mee? ,,Dat is met chocolade, aardbeien en bloemen. Dan doe ik alles inéén.’’ Zo is het ontwerp ontstaan voor de Moederdagtaart voor Wonen&Co. Een plaatje om te zien, een traktatie om van te smullen en ook nog eens eenvoudig om te maken. En we mogen de aardbeienkassen van kweker Meinardi in Sappemeer gebruiken als fotolocatie.

Dit heb je nodig

  • 1 doosje aardbeien, 2 doosjes Merci chocolade
  • 1 tak kamille, bos duizendschoon (10 takjes), 20 rozen, buxus, of ander compact groen
  • 2 sierspelden, steekschuim: taartvorm, doorsnee 22 cm
  • schaar, mes, plakband, plastic 50 x 50
  • dubbelzijdig tape, zo’n 70 cm
  • lint in kleur naar keuze, zo’n 70 cm en cocktailprikkers

Zo ga je te werk

Je begint met een rond stuk steekschuim in de vorm van een taart, met zo’n 22 centimeter doorsnee. Laat het steekschuim zich volzuigen met water en verpak het in een stuk plastic folie, zodat het later niet kan gaan lekken. Zet het aan de zijkant vast met plakband, zowel aan de onder- als aan de bovenkant. Knip vervolgens met een schaar het folie af, op de hoogte van het steekschuim. Met al deze handelingen heb je stap 1 volbracht.

Vervolgens breng je dubbelzijdig tape tegen de zijkant aan, helemaal in de rondte (stap 2) . Marchien: ,,Haal dan de beschermlaag er af, zodat je de chocolaatjes er tegenaan kunt plakken. Ik gebruik twee doosjes Merci. Zorg dat de onderkant van de chocolaatjes recht op tafel komt, anders wordt het resultaat wiebelig’’, legt Marchien uit, terwijl ze haar favoriet vastplakt: hazelnoot (stap 3).

Dan komt er een mooi roze lint omheen (stap 4). ,,Bevestig een stukje plakband aan het begin van het lint. Plak dit in het midden vast. Drapeer het lint om de taart. Knip het af als je rond bent en prik het laatste stukje, het uiteinde, met twee sierspelden vast.’’

Stap 5: vul de taart met korte stukjes buxus. Zorg er voor dat het steekschuim helemaal wordt bedekt. Nu is het bedje voor de aardbeien klaar. Bepaal waar je de aardbeien wilt hebben. Steek ze dan een voor een met een cocktailprikker in de taart. Marchien stopt alle aardbeien uit het bakje in haar taart. Lekker!

Wat is een bloementaart zonder bloemen? Op tafel staan rozen, kamille en duizendschoon klaar (stap 6). Helaas zijn het geen eetbare bloemen, maar mooi zijn ze wel! Begin met kamille: snijd er takjes af en zet deze tussen de aardbeien. Dan volgt duizendschoon: het bosje van tien bloemen gaat in de taart. En als laatste de rozen, die natuurlijk voor liefde staan. ,,Snijd de stelen schuin af, tot zo’n 10 centimeter onder de bloem. Plaats ze op de plekjes die nog open zijn. En dan is het klaar: elke moeder zal sprakeloos zijn als ze zo’n zelfgemaakt moederdagcadeau krijgt!’’

Extra tips

  • Gebruik 2 doosjes Merci: dan blijven er 3 chocolaatjes voor jou over. Ga lekker zitten met een kop koffie en geniet.
  • Er zijn meer rozen gekocht dan verwerkt in de taart. Als mama de aardbeien op heeft, vul je de gaten op met rozen.
  • In plaats van rozen kun je ook andere ronde bloemen gebruiken, zoals anjers.
  • Geen kamille voor handen? Kies dan een ander fijn bloemetje, bijvoorbeeld gipskruid.

TEKST SHYRA HUETING
FOTO JILMER POSTMA

 

Zoek je een mooie plant om cadeau te geven met Moederdag? Wij hebben de perfecte plant gevonden: het Chinees lantaarnplantje met hartvormige blaadjes. En in dit artikel vind je nog veel meer leuke cadeautjes voor de allerliefste mama’s.  

Geen reacties

Laat een reactie achter

×