DIY | Maak een unieke banner voor Moederdag - Wonen&Co
diy, moederdag, wonen&co

DIY | Maak een unieke banner voor Moederdag

5 mei 2018 2 min leestijd Geen reacties

Nog geen cadeau voor Moederdag? Blogger Wimke Tolsma laat in deze diy-video zien hoe je van een oude jeans en chloor mooie banners maakt. Zo heb je een uniek en persoonlijk cadeau! 
Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

Start als eerste met het knippen van banners uit een oude jeans. Heb je die niet? In een stoffenwinkel kun je doorgaans voor weinig geld een stuk spijkerstof kopen. Dit is vaak ook net iets makkelijker te knippen omdat het minder stug is. In beide gevallen gebruik je een speciale stofschaar om te knippen. Op die manier voorkom je rare randjes en gaat de stof minder snel rafelen. Leg een A4-papiertje op de stof voor de afmetingen, teken dit af en knip het vervolgens uit. Zet dan onderaan het stuk stof een streepje in het midden en knip er volgens een punt uit.

Nu kun je starten met het ontwerp. Dat kan bijvoorbeeld een hartje zijn of een persoonlijke quote. Teken dit eerst met pen op de stof. Dan kun je aan de slag met chloor. Gebruik een oud jampotje voor de chloor. Dip hier de penseel in en trek de vorm over met de chloor. Je kunt er ook voor kiezen om verf in een gewenste kleur te gebruiken.

Tot slot maak je de banner vast aan een stok (een broekhanger kan ook). Vouw een stukje stof om de stok en maak dit vast met bijvoorbeeld textiellijm of een paar nietjes. Bevestig er een touwtje aan en voilà: jouw unieke Moederdagcadeau is klaar. Een doosje chocolade en een bosje bloemen erbij en jij zit gebakken. Fijne Moederdag!

Ga je ook aan de slag met deze toffe diy? Deel je resultaat op Facebook of Instagram met de hashtag #wonenencowimke

Meer ideeën opdoen voor Moederdag? Maak net als Marchien een bloementaart met chocolade en aardbeien. Een plaatje om te zien, een traktatie om van te smullen en ook nog eens eenvoudig om te maken. Geen creatieve bui? In dit artikel hebben we de leukste cadeautjes voor Moederdag op een rij gezet. 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×