DIY | 6 leuke zelfmakers voor Pasen - Wonen&Co
diy, zelf maken, Pasen, zelfmaker Pasen, paastafel, paasdecoratie maken
DIY

DIY | 6 leuke zelfmakers voor Pasen

25 maart 2021 3 min leestijd Geen reacties

Pasen staat weer voor de deur! Zeker nu we veel thuis zijn is het leuk om het binnen extra gezellig te maken tijdens de paasdagen. Om je te inspireren hebben we de leukste diy’s voor Pasen op een rij gezet. Van mooie bloemstukken tot zelfmakers met eieren.

2 mini diy’s voor de paastafel

Hoe leuk is het om de paastafel te decoreren met je eigen creaties? Deze mini diy’s bewijzen dat dat echt niet ingewikkeld hoeft te zijn. Ze zijn super simpel om te maken, maar geven je tafel net even dat extra beetje sfeer.

Van ei naar paashaas

Dit heb je nodig

  • grote eieren
  • servetten
  • lint
  • optioneel: waspotlood

Zo ga je te werk

Maak een paashaas van een (groot) ei en een servet! Vouw het servet dubbel tot een driehoek, rol hem op en drapeer hem om het ei. Bind het servet aan de bovenkant van het ei vast met een lint. Laat de ‘oren’ los hangen. Extra leuk: teken op de eieren een gezichtje of twee oogjes zoals op bovenstaande foto. Doe dit wel met een zacht waspotlood (een marker gaat dwars door de schaal heen).

Niet schilderen, maar tekenen

Doe eens iets anders met je paaseieren dan ze beschilderen of beplakken met kleurrijke plaatjes. Wonen&Co stylisten Paulette en Dominiek hebben op witte eieren allerlei leuke zwarte decoraties getekend. Leef je ook uit! Maak bijvoorbeeld een ‘polkadot’ ei door hem te versieren met zwarte stipjes, of geef je eieren een aztec patroontje. Dit doe je met pijltjes, driehoekjes, streepjes en stipjes (zie eerste foto).

Ook leuk: zet je paaseieren op pootjes en maak er vaasjes van. Hiervoor heb je een aantal lege eierschalen nodig, ijzerdraad en vrolijke lentebloeiers zoals tulpen. Bekijk in onderstaand artikel hoe je deze eieren op pootjes maakt.

In onderstaand artikel laat onze bloemstylist Esther Bolt zien hoe je een kleurrijke paaskrans maakt van een strokans, los stro, magnoliatakken, eieren en fleurige lentebloeiers. Misschien heb je niet alles in huis voor deze diy, maar het kan zeker inspireren om je eigen versie van deze creatie te maken.

Nog een mooi bloemstuk van onze Esther: een etagère in paassfeer, met gekleurde eieren, boomstamschijfjes en vrolijke bloemen. Perfect als decoratie op de paastafel. Doordat de etagère smal is, neemt hij niet veel ruimte in beslag. Bekijk het stappenplan met foto’s in onderstaand artikel.

Pasen is niet compleet zonder paastakken en bijbehorende hangers. En die kun je heel eenvoudig zelf maken! Blogger Wimke legt in onderstaande video uit hoe je paashangers kunt maken van klei en bloemen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor het dekken van de paastafel? In dit artikel laten stylisten Paulette en Dominiek van Studio P&D zien hoe je een stijlvolle paastafel creëert met een zwart-witte basis. Houd je meer van een romantische setting? Laat je dan inspireren door de paastafel van styliste Els, die zachte kleuren als groen en oudroze combineert.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×