DIY | 5 x details van hout in de badkamer - Wonen&Co

DIY | 5 x details van hout in de badkamer

18 februari 2018 3 min leestijd Geen reacties

In veel huizen is de badkamer neutraal-kleurig en betegeld met antraciet en witte tegeltjes. Deze kleuren zijn rustig en deze basis is prima. Wil je de badkamer updaten of wat meer als een spa aan laten voelen? Dan hebben wij een aantal leuke diy-tips met hout.

Houten details kun je op allerlei manieren toepassen in de badkamer.  Het mooie van hout is dat het natuurlijk materiaal is. Daarnaast kun je hout lakken of beitsen zodat het tegen het vochtige klimaat van de badkamer kan en zijn er verschillende soorten hout die beter tegen water kunnen dan andere. Hieronder vind je een aantal tips die je zelf kunt toepassen in jou badkamer.

Badtafeltje

De eerste DIY tip is ideaal en vooral heel functioneel wanneer je vaak in bad ligt. Daarnaast geeft deze tip de badkamer wat meer sfeer. Het zogenoemde ‘badbord’ is natuurlijk verkrijgbaar in de winkel, maar je kunt het ook zelf maken. Dat kan heel simpel, hiervoor zijn twee manieren. 

Bron: Ipsydiy

Optie 1: je maakt de plank zelf zoals in deze DIY, met mobiel/ Ipad houder in één. Dit plankje zaag je precies op maat en door er balkjes onder te lijmen, blijft hij precies op die plaats op het bad liggen. 

Bron: Themoptop

Optie 2: je haalt een mooie houten plank uit de schuur (of van de bouwmarkt) en je lakt hem in een beits of smeert hem in met een olie. Na het drogen leg je de plank over de randen van het bad en decoreer je hem met een mooi plantje en wat wellness accessoires, zoals zeepjes en mooie shampoo flesjes. En tadaa, je badkamer heeft al één update ondergaan. 

Wastafel details

Bron: Stylejuicer

Bij de wastafel kun je zo’n zelfde soort plankje over de wasbak leggen. Hierbij is de vorm van de wastafel wel belangrijk, is deze rond of erg klein, dan is dit misschien niet handig. Maar wanneer je een vierkante wasbak hebt, kun je er een plankje over heen leggen en decoreer je de plank met mooie zeepjes en vaasjes. 

De houten badmat

Bron: Homedeco

Een andere tip is een soort badmat van eikenhout. Eikenhout kan goed tegen vocht en daardoor kun je het heel goed in de badkamer gebruiken. De badmat kan voor het bad liggen, als douchevloer dienen (dan wel gelakt of geolied) of bij de wastafel liggen. Een wat grotere eikenhouten mat geeft het gevoel in de badkamer wat je ook in een wellness resort krijgt. De geur van hout kan ook zo fijn zijn in combinatie met water en fijne, frisse parfums.  

Plafond

Bron: Contemporist

En datzelfde idee wat je op de vloer met een grote badmat of houten stroken vloer kunt creëren, kun je ook met het plafond doen. Het geeft gelijk een meer luxe uitstraling.

 

Houten details boven en achter het toilet

Bron: Interiorjunkie

Bron: The Wood grain cottage

Boven het toilet kun je ook met hout werken door er bijvoorbeeld houten plankjes of houten wandbekleding boven te bevestigen. Deze plankjes kun je dan weer decoreren met plantjes, lichtjes, kaartjes en natuurlijk de toiletrollen die heel goed bij de lichte basis passen. Ook kun je de bak waarin de stortbak zit bekleden met houten platen.

Zit er een leuke tip voor jou bij of misschien zelfs meerdere, deel het met ons op Facebook en Instagram, vinden we leuk! Wat vooral belangrijk is als je met hout gaat werken in de badkamer, zorg dat het allemaal dezelfde uitstraling en kleur heeft. Hiermee creëer je rust en eenheid. 

Ben je opzoek naar meer accessoires voor in de badkamer? Shop hier de mooiste badkameraccessoires. Tips voor het inrichten van de badkamer vind je hier. Ben je opzoek naar meer styling- en inrichttips, dan lees je hier handige ideeën voor het functioneel inrichten van een kamer.

 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×