DIY | 5 easy diy's om te maken met spullen die je in huis hebt (of online kunt bestellen) - Wonen&Co
diy, zelf maken, do it yourself, diy interieur, interieurinspiratie, wooninspiratie

DIY | 5 easy diy’s om te maken met spullen die je in huis hebt (of online kunt bestellen)

26 maart 2020 2 min leestijd Geen reacties

In deze bizarre tijd van het coronavirus is thuisblijven het devies. Dat maakt het wel tot dé tijd om met zelfmakers aan de slag te gaan, die je huis nog mooier maken! Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met diy projecten die je gemakkelijk thuis kunt maken met spullen die je al in huis hebt óf online kunt bestellen.

Als je gek bent op avocado’s dan heb je die vast wel standaard in huis. Gooi de schillen en pitten niet weg, maar gebruik ze om oude doeken een tweede leven mee te geven. Met de pitten en schillen kun je namelijk een doek lichtroze verven. Hoe dat in zijn werk gaat, legt onze redacteur Rixt uit in onderstaand artikel.

Je kunt er niet meer omheen: droogbloemen in het interieur zijn helemaal hip en happening. Je kunt ze natuurlijk mooi in een vaas zetten, maar je kunt er ook een ‘stilleven’ mee maken door ze in een bolletje klei te prikken. Leuk voor op de schouw of om je kale vensterbank mee op te fleuren. En super simpel om te maken! Lees in onderstaand artikel hoe je dat doet. Geen klei in huis? Bestel dan hier online.

Je planten op water zetten: een makkelijkere diy is er bijna niet! Hydroponie is de term voor het op water kweken van planten, iets wat doorgaans ook de manier is om planten te stekken. Maar er zijn ook kamerplanten die je altijd op water kunt houden. In onderstaand artikel lees je welke kamerplanten daarvoor geschikt zijn.

Een gallery wall is een eenvoudige manier om die ene kale wand mee te versieren. Het enige wat je nodig hebt zijn mooie quotes, afbeeldingen of animaties en washi tape. Via Pinterest zijn genoeg gratis printables te vinden. Klik op onderstaand artikel voor het (super makkelijke) stappenplan. En hier shop je online diverse kleurtjes washi tape.

Deze zelfmaker is perfect voor kleine bloemetjes en het kweken van stekjes. Van oude lampenpeertjes kun je deze toffe vaasjes maken. Leuk voor aan een wand in huis of voor buiten, bijvoorbeeld ter decoratie op je balkon, patio of veranda. Deze items heb je nodig:

Bron uitgelichte foto: unsplash.com

Meer zelf maken? Ga aan de slag met garen en maak een trendy regenboogje voor de kinderkamer. Heb je nog oude blikjes over? Tover ze om tot mini bloempotjes. In dit artikel vind je 5 ideeën voor het maken van potjes.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×