DIY | Creatief met wanddecoratie - Wonen&Co

DIY | Creatief met wanddecoratie

18 mei 2017 3 min leestijd Geen reacties

Wanddecoratie beperkt zich allang niet meer tot een enkel schilderij boven de bank. Meer dan ooit is het een belangrijk onderdeel geworden van het interieur. Momenteel zijn de botanische prints of wereldkaarten op canvasdoeken een veel geziene trend. Maar er is natuurlijk nog veel meer! Kijk je mee?

Simpel, maar erg effectief: een gekleurd vak op de muur. Schilderstape is niet nodig, en als je uitschiet met de verfroller is dat helemaal niet erg. Het mag juist een beetje rommeliger tegenwoordig. Kies een mooie neutrale kleur en hang er leuke quotes of kaartjes bij zoals op onderstaande foto. 

Bron: VTWonen

Je collectie servies hoeft allang niet meer in de buffetkast te staan verstoffen. Hang je mooiste bordjes op aan de muur. Klein of groot maakt niet uit. Zolang je ze groepeert krijg je een mooi en speels effect. Tip: kijk eens bij kringloopwinkels. Dat kan vaak een mooie verzameling bordjes opleveren.  

Bron: Elske Leenstra

Muurstickers zijn altijd een goed idee. Van stippen of grafische prints tot aan dieren en wereldkaarten, genoeg om uit te kiezen. Het enige wat je nodig bent is een beetje geduld. Het opplakken vergt enige precisie, maar dan heb je wel direct je muur opgevrolijkt.  

Neem nou deze confetti muur. Leuk voor de kinderkamer. Zo wordt het een feestje om te slapen, maar ook om op te staan!

Bron: grasonderjevoeten.nl
Bron: grasonderjevoeten.nl

Een mooie muursticker gecombineerd met persoonlijke foto’s of juist stijlplaatjes. Dat is het leuke: je kunt eindeloos combineren en de muur decoreren naar je eigen smaak. 

groovymagnets.com

Met washitape kun je zelf een ontwerp voor een muursticker maken. Een leuk project voor een vrije middag. Je kunt het met zwarte tape doen, maar er zijn ook talloze rolletjes met kleur of zelfs een printje te vinden. 

Bron: etsy.com

Een wandkleed op een kale muur fleurt de boel direct op. Onze styliste Agaath legt je in deze post uit hoe je je eigen wandkleed maakt. 

Bron: bloglovin.com

Planten in huis zijn altijd een goed idee. Dankzij de trend van de plantenhangers kun je ze tegenwoordig ook als muurdecoratie gebruiken. Zoek tijdens een boswandeling een mooie tak, laat hem drogen en hang ‘m aan het plafond. Let op dat je de tak niet helemaal strak langs de muur hangt. Laat wat ruimte over zodat je de planten- en plantenhangers er nog aan kunt bevestigen. Dit kun je bijvoorbeeld met zogenaamde S-haken doen, maar met schroeven kom je ook een heel eind. 

bron: Emily Katz

Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen. Een letterslinger mag dan niet ontbreken in je interieur. Extra leuk omdat je vaak kunt wisselen van tekst. Op onderstaande foto wordt de slinger gestyled met kaartjes, maar ook knopen in verschillende maten zijn leuk als muurdecoratie. Je ziet het: je kunt tegenwoordig van alles mixen. 

Bron: vanmariel.nl

Ook met een krijtbord kun je regelmatig wisselen van tekst of illustraties. Koop bij de bouwmarkt een houten plaat, bijvoorbeeld van MDF materiaal en zaag het op de gewenste maat. Schuren en ontvetten is een must voor een goed verfresultaat.  Voor het mooiste effect breng je twee lagen aan. Goed laten drogen en je krijtbord is klaar.Zwarte schoolbordverf kun je onder meer bij de HEMA kopen. Voor ouderwetse krijtjes kun je hier terecht, maar een stift is net wat makkelijker. 

In plaats van een bord kun je ervoor kiezen om een gehele muur te verven met magneet- of schoolbordverf. Zo kun je er van alles op schrijven en plakken, maar je hoeft geen gaten te boren. En als er een vlek op de muur zit kun je dat zo wegpoetsen met een beetje water. Ideaal toch?

Bron: VT Wonen

Kurk op de muur zien we ook steeds vaker voorbij komen. In deze post lees je er meer over. Een wandrek van betongaas is ideaal omdat je dat heel mooi kunt stylen. Bijvoorbeeld met foto’s, kaartjes en quotes. Je leest er alles over in deze post. 

Op zoek naar meer inspiratie? Elke week verschijnen er twee binnenkijkers online en we hebben regelmatig nieuwe styling tips.  Verder vind je ons natuurlijk op Facebook en Instagram. Heb jij een mooi interieur, of heb je een DIY product gemaakt aan de hand van onze artikelen? Vergeet ons dan niet te taggen: #wonenenco

Geen reacties

Laat een reactie achter

×