De complimentenregen op Wonen&Co de beurs

Het klinkt zo vanzelfsprekend, toch doen we het maar weinig: elkaar een compliment geven. Een driekoppige jury deed het tijdens de openingsdag van Wonen&Co de beurs in het kwadraat. Tijdens de standhouderborrel deelden ze vier complimenten uit. Complimenten voor de standhouder met de mooiste stand, voor de meest creatieve standhouder, de mooiste lach (lees: klantvriendelijkheid van het personeel) en voor het effectieve gebruik van de standruimte.

 

Tot vorig jaar was er altijd één prijs, de mooiste stand ging er met de eer vandoor. Het draait uiteraard om veel meer dan ‘alleen’ de uitstraling. Een goede stand op Wonen&Co de beurs wordt bijvoorbeeld nóg leuker door het vriendelijke personeel. Misschien wel het belangrijkste is het optimale gebruik van de vierkante meters. Op de beurs hebben de standhouders immers maar een fractie van het oppervlakte die ze thuis gewend zijn. Maar wie had dit tijdens Wonen&Co de beurs 2018 het beste in de vingers?

Meest creatieve standhouder: Roadz

Hilrieke Mansholt, brandmarketeer van Wonen&Co, Hugo Bosgraaf, eigenaar van Hu-Tech en Willem de Kok, directeur van MartiniPlaza, besloten gedrieën het compliment voor de meeste creatieve standhouder te geven aan Roadz. Ze roemden het gegeven dat de stand tot in de kleinste hoekjes is afgewerkt. Sloeg je de hoek om, dan ontdekte je weer een nieuwe ruimte, een nieuwe stijl en vooral nieuwe ideeën. Roadz maakte tijdens Wonen&Co de beurs 2018 haar debuut. 

Meest effectieve gebruik standruimte: Gewoon te gek

Nog zo’n debutant was Gewoon te gek. Eigenaresse Martha van der Veen ontving de prijs voor het effectieve gebruik van haar standruimte. Martha gunde zichzelf zo’n 30 centimeter om in te bewegen, de rest was voor de gasten. Met de desks en stellingkasten had ze optimaal de ruimte benut, liet ze haar veelzijdigheid zien door verschillende producten mee te nemen én was de sfeer goed. Gewoon te gek was één van de namen in de Straat der Favorieten in Trendhal 2.

Mooiste lach: Vesta

Bij de buren van Gewoon te gek kon je terecht voor de mooiste lach. Met andere woorden: de klantvriendelijkheid van het personeel. We hebben het over Vesta. Tijdens Wonen&Co de beurs 2018 te bewonderen in hun eigen theater. Dit ‘Grand Theatre-gevoel’ hadden ze doorgevoerd tot in de kleinste details, inclusief customized kleding. Het personeel had er zichtbaar plezier in, waren vooral trots en dát straalden ze uit.

Mooiste stand: Studio SOOL

Complimenten voor de mooiste stand waren dit jaar voor Studio SOOL. Vijf jaar geleden pakten ze de prijs voor het eerst. Zo roemde de jury de subtiele, maar strakke bouw en het stijlvolle design. De keukens van deze ontwerpende meubelmakers, Bart en Mark Bakker, trokken in eerste instantie de aandacht. Achter de rasters ontdekte je vervolgens de centrale tafel, nog zo’n kunststukje van de hand van de broers!