BINNENKIJKEN | In een romantisch nieuwbouwhuis in Hoogeveen - Wonen&Co
binnenkijken, nieuwbouwwoning. romantisch, kleur, trend

BINNENKIJKEN | In een romantisch nieuwbouwhuis in Hoogeveen

11 juni 2019 5 min leestijd Geen reacties

Toen Karin de sleutel kreeg van haar nieuwbouwhuis in Hoogeveen, wilde ze eerst alles wit houden. ,,Het moest licht zijn.” Pas toen ze een kast verfde en merkte wat kleur met haar huis deed, durfde ze steeds meer. ,,Laatst heb ik de keukenmuur donkergroen geverfd.”

Veel bloemen, veel roze en veel vaasjes. Karin Pielage woont in haar eentje – nou, vooruit, met haar kat Pip – in een nieuwgebouwde eengezinswoning in Hoogeveen en dat heeft als voordeel dat ze alles naar haar eigen, romantische smaak kon inrichten. Katten doen daar niet moeilijk over.

En laat inrichten nou net een hobby van haar zijn. ,,Als kind was ik daar altijd al mee bezig, al had ik maar een kleine slaapkamer waar bij wijze van spreken alleen mijn bed in paste. Ik moest dus wel mijn best doen. En de The Sims, hè, dat was mijn lievelingscomputerspel! Altijd maar huizen inrichten. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, begon ik een woonblog. En zodra ik op mezelf ging, kon ik daar natuurlijk veel meer mee.’’

,,Toen ik nog bij mijn ouders woonde, begon ik een woonblog”

Als kind was er al de liefde voor roze. ,,Dat harde roze, bijna fuchsia, daar hield ik van. De liefde is gebleven, maar nu voor de veel zachtere tinten. Meer oudroze, een beetje zalmkleur. Als ik erop terugkijk, is mijn woonsmaak in de loop der tijd echt veranderd. Eerst verzamelde ik alles wat brocante was, toen werd het modern, en nu komen er weer wat oudere elementen terug. Het is een mix van oud en nieuw. Mijn stijl is volwassener geworden.”

Grasveldje

Karin huurde eerst een flatje in Hoogeveen. Het appartement was al een hele vooruitgang ten opzichte van haar slaapkamertje, maar toch voelde ze zich er niet helemaal thuis. Al was het nooit de bedoeling dat ze meteen zou gaan kopen, vertelt ze.

,,Ik zat net op mijn huidige werkplek, bij het asielzoekerscentrum hier in Hoogeveen, ik had nog geen vast contract, maar ik wilde voor de grap toch even kijken wat ik voor hypotheek kon krijgen. En dat viel me reuze mee. Deze nieuwbouwhuizen kwamen voorbij op Funda en toen dacht ik: ik betaal nu ongeveer hetzelfde aan huur. Ik ben gek als ik het niet doe.’’

Zo kocht ze in 2015 haar huis in spe. ,,Het was nog gewoon een grasveldje.’’ Twee jaar later was het huis klaar. Of nou ja, klaar… ,,Die eerste periode vond ik niet zo leuk. Je krijgt de sleutel en dan moet alles in één keer aangepakt. De vloer, stucwerk op de muren, de raambekleding. Maar het maakt het wel weer heel leuk dat je alles naar eigen smaak kunt kiezen. Ik heb de keuken, de badkamer, zelfs de vloertegels in de wc – ja, met bloemen – zelf uitgezocht. Die standaard opties van het bouwbedrijf waren aan mij niet besteed.’’

,,Die standaard opties van het bouwbedrijf waren aan mij niet besteed”

Toen ze eenmaal aan inrichten toe was, overviel haar een soort angst. ,,In mijn flat was alles heel donker. Dit huis was zo lekker licht en dat wilde ik zo houden. Bovendien vond ik dat zo mooi bij anderen, als ze alles wit hielden. Ik durfde eerst niets aan de muur te hangen, omdat alles nog zo nieuw was.’’

Bloemenbehang

Dat is nu wel anders: op de slaapkamer prijkt een veelkleurige blow-up van een bloemenschilderij van een oude Hollandse meester, de lange wand tussen zitkamer en keuken is ook behangen met een grote, zwart-witte bloemenprent van Kek Amsterdam. ,,Als ik ooit ga verhuizen, neem ik hetzelfde behang weer.’’ Verder een grijsgroen dressoir met een ton sur ton-kleurvlak op de muur erachter en de keukenmuur is zelfs donkergroen. Karin lacht. ,,Die heb ik onlangs geverfd, dat moest van mezelf voordat jullie langskwamen. Het geeft de ruimte zoveel meer karakter.’’

,,Als ik ooit ga verhuizen, neem ik hetzelfde behang weer”

Veel meubels nam ze mee uit haar oude woning, maar het vitrinekastje in de hoek naast het tv-meubel was het eerste wat Karin kocht voor in haar nieuwe huis. Daarin staan haar vaasjes – de pronkstukken althans, want ze houdt zo veel van vaasjes dat je ze overal in huis tegenkomt. Ze wijst aan: ,,Dit glazen buffetje is een erfstuk van mijn overgrootmoeder, heel speciaal. Deze collectie witte vaasjes zijn van Lenneke Wispelwey, die vind ik erg mooi. En dit vaasje, dat is ook wel de duurste hoor, die heb ik online gekocht bij atelier Stella Ceramics uit Brighton. De stippen zijn van goud.’’

Dan kijkt ze naar Pip, die spinnend op de keukenkast is gesprongen. ,,Maar hij is natuurlijk het mooiste woonaccessoire.’’

Wie Karin Pielage (31) en kater Pip.
Waar nieuwbouw-woning in Hoogeveen.
Woont hier sinds 2016.
Gebouwd in 2015, in 2016 werd het huis opgeleverd.
Favoriete plek het hoekje in de woonkamer met de vitrinekast. Alles wat ik leuk vind staat daar. Mooie kleuren, schilderijen en vaasjes.
Woonwinkel kringloopwinkels, maar ook H&M Home heeft mooie dingen. Ik combineer graag, ik hou van Ikea tot design.
Woontip kies een vast kleurenpalet voor je hele huis, daarmee creëer je eenheid. En maak een mix van nieuwe en oude spullen die je in de loop der tijd verzamelt. Dat maakt je inrichting interessant en eigen.
Woonwens de standaard nieuwbouwdeuren vervangen door paneeldeuren, met glas en zwarte deurklinken.
Droomhuis van alles! Een voormalig schoolgebouw of industriële loft lijkt me mooi, maar ook een jaren-dertigwoning met glas-in-lood. Of een tiny house.
Website eenigwonen.nl
Instagram eenigwonen

TEKST MIRANDA TEN WOLDE
FOTO’S MARGRIET DE JAGER

Iets moois gezien in deze binnenkijker? In dit artikel hebben we de leukste items verzameld. Neem ook een kijkje in dit prachtige appartement in Groningen, dat minimalistisch is ingericht met design. Of kijk binnen in dit gezellige gezinshuis in Rottevalle, met een trendy mix van industrieel, Scandinavisch en landelijk.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×