BINNENKIJKEN | Minireportage: het interieur van Instagrammer Suus - Wonen&Co
wonen&co, binnenkijken, binnenkijken bij, interieurinspiratie, wooninspiratie

BINNENKIJKEN | Minireportage: het interieur van Instagrammer Suus

2 juni 2020 2 min leestijd Geen reacties

Op bezoek voor een Binnenkijker, dat gaat nu even niet. Dus gaan we nu ‘virtueel op bezoek’, bij inspirerende Instagrammers. Met hun foto’s maken wij een mini-Binnenkijker. Deze keer kijken we binnen bij Suus (suussies) in Leeuwarden.

Wil je ook een keer in de rubriek Binnenkijken? Tag ons op Instagram met #wonenencothuis

Hij groeide op in Surhuisterveen, maar was niet van plan ooit weer naar het Noorden terug te keren. Samen met Suus woonde Gerard al vijftien jaar in Amsterdam. Maar toen het stel op zoek was naar iets nieuws, kwamen ze tóch in Leeuwarden terecht. Suus: ,,We woonden in een benedenwoning van 70 m2, en droomden van een groter huis, ergens in een binnenstad, met een grote tuin en vier slaapkamers. Waar precies? Het kon overal zijn.’’

Het werd dus de Friese hoofdstad. ,,Dit huis kwam in beeld, en het was meteen raak. Het had alles wat wilden, ensuite-deuren, een schouw in de slaapkamer… Toen we gingen kijken, wisten we binnen 5 minuten: dit is het!’’ Na de verhuizing namen ze een jaar de tijd om de nieuwe stad ‘uit te vogelen’ en te wennen aan de ‘grote-mensenwoning’ en de nieuwe situatie.

En om te bedenken wat ze wilden gaan doen. Beiden hadden hun baan opgezegd. ,,Ook qua werk was het tijd voor iets heel nieuws.’’ In 2018 openden ze hun conceptstore Nord. ,,Viavia hoorden we van een prachtig pandje. Ook daar voelde het meteen goed!’’

Ze verkopen er vooral wat ze zelf mooi vinden en het liefst direct van kleine, zelfstandige ontwerpers. In hun eigen interieur kiezen ze graag voor vergrijsde roze- en groentinten.

Wie Suus de Glee, Gerard Folkerts, Fien (10) en Saar (8).
Waar Leeuwarden.
Huis gebouwd 1904.
Wonen hier sinds 1 januari 2017.
Stijl vrij Deens, ik hou van eenvoud en van alles wat effen is.
Instagram @suussies en @nord_conceptstore

TEKST ANNIEK BOSWIJK
FOTO’S SUUS DE GLEE

Bekijk ook het stijlvolle zwart-wit interieur van Rianne in Drachten, die een woonkamer heeft van maar liefst 12 meter lang! Of laat je inspireren door het sfeervolle gezinshuis van Annelys in Heerenveen, die haar huis heeft ingericht met veel kleur, vintage en design.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×