BINNENKIJKEN | Mini-reportage: het interieur van Janet - Wonen&Co
wonen&co, binnenkijken, binnenkijken bij, interieurinspiratie, wooninspiratie

BINNENKIJKEN | Mini-reportage: het interieur van Janet

9 juni 2020 2 min leestijd Geen reacties

Op bezoek voor een Binnenkijker, dat gaat nu even niet. Dus gaan we nu ‘virtueel op bezoek’, bij inspirerende Wonen&Co-lezers en/of Instagrammers. Met hun foto’s maken wij een mini-binnenkijker. Deze keer kijken we binnen bij Janet in Nieuwebrug.

Wil je ook een keer in de rubriek Binnenkijken? Tag ons op Instagram met #wonenencothuis

Het was het moment dat haar drie dochters het nest hadden verlaten, dat Janet besloot om zich heen te kijken voor een kleinere woning. ,,We woonden destijds in een huurhuis in Akkrum, met vier slaapkamers. Ik dacht: als ik wat wil kopen, is het daar nu de tijd voor.’’

Het was meteen raak toen ze de twee-onder-een-kapwoning in Nieuwebrug zag. ,,Hier zie ik mezelf wel wonen dacht ik. Ik viel vooral voor de tuin. Die is heel beschut, niet te groot.’’ Ook de oude sfeer van de woning was precies Janets smaak. ,,Het huis heeft niet veel originele elementen meer, wel nog schrootjes aan de wand, een boog in de hal. Mijn oude spullen komen hier goed tot hun recht, beter dan in het nieuwere huurhuis.’’

Ze is naar eigen zeggen niet veel met het interieur bezig. ,,Alleen als er wat bijkomt, dan wil ik nog wel eens veranderen. Of na de zomer bijvoorbeeld, dan krijg ik nesteldrang en ga ik het binnen gezelliger maken.’’

Nu is Janet alleen maar in haar tuin te vinden. ,,Ik ben echt een buitenmens, ik ‘woon’ al een paar maanden buiten. Hier kom ik tot rust. Ik heb allemaal hoekjes gecreëerd zodat ik of in de zon of in de schaduw kan zitten. ’s Zomers slaap ik zelfs buiten, op mijn bedbank. Wakker worden met het geluid van vogels en kikkers om je heen, dat is echt héérlijk!’’

Wie Janet Bron (50).
Wat twee-onder-een-kapwoning.
Waar Nieuwebrug.
Gebouwd in 1913.
Woont hier sinds 2017.
Aantal slaapkamers 2.
Stijl een mix van stoer en brocante. Veel wit, emaille en hout, dat laat ik overal terugkomen. En ik groepeer alles, zodat het een eenheid vormt. Ik houd van spullen met een verhaal, daar voel ik mij het meest bij thuis. Ik koop weinig nieuw.

TEKST RENSKE DE HAAN
FOTO’S JANET BRON

Neem ook een kijkje in het prachtige huis van Suus (Nord Conceptstore) in Leeuwarden, die houdt van eenvoud en Deens design. Of laat je inspireren door het stijlvolle zwart-wit interieur van Rianne in Drachten, die een woonkamer heeft van maar liefst 12 meter lang!

Geen reacties

Laat een reactie achter

×