BINNENKIJKEN | Mini-reportage: het interieur van Instagrammer Wini - Wonen&Co
wonen&co, binnenkijken, binnenkijken bij, interieurinspiratie, wooninspiratie

BINNENKIJKEN | Mini-reportage: het interieur van Instagrammer Wini

30 juni 2020 2 min leestijd Geen reacties

Op bezoek voor een Binnenkijker, dat gaat nu even niet. Dus gaan we nu ‘virtueel op bezoek’, bij inspirerende Instagrammers. Met hun foto’s maken wij een mini-binnenkijker. Deze keer kijken we binnen bij Wini in Leeuwarden.

Wil je ook een keer in de rubriek Binnenkijken? Tag ons op Instagram met #wonenencothuis

Wit, dat is het altijd geweest bij Wini thuis. ,,Zo licht, dat vind ik gewoon het allermooist. Knalkleuren zijn niks voor mij. Wel zie je de laatste tijd steeds meer mooie, zachte, lichte tinten op de markt komen. Dan denk ik wel eens over toch iets meer kleur in huis. Maar de basis blijft toch altijd wit.’’

Dat was het al in Zwolle, waar ze samen met man Gerben woonde voordat de kinderen kwamen. Toen de oudste geboren was, ging het stel terug naar het Noorden, waar ze allebei hun roots hadden liggen. ,,We wilden weer dichter bij de familie wonen.’’ Ze vonden een jaren-30-woning in Leeuwarden. Toen er meer kinderen kwamen, verhuisden ze naar een wat groter huis in dezelfde straat. Maar ook dat werd te klein, toen de oudste drie pubers werden en er ook nog een nakomertje kwam.

,,Lang zijn we toen op zoek geweest, tot een vriendin vertelde dat dit huis aan de Huizumerlaan vrij kwam. Er was veel belangstelling voor, maar gelukkig kregen we het. Een heerlijk huis, met genoeg ruimte voor iedereen en een fijne grote tuin.’’ Vorig jaar begon Wini een conceptstore, VanWini, aan de Schrans. ,,Als klein meisje was ik altijd al winkeltje aan het spelen. En nu heb ik mijn droom waargemaakt.’’

Wie Wini en Gerben Bergsma met zonen Franke (18) en Otte (bijna 10). Dochters Iep (22) en Anne (20) zijn al uitgevlogen.
Waar Leeuwarden.
Huis gebouwd 1902.
Wonen hier sinds 2011.
Woonwens een nieuwe keuken en badkamer, de huidige zaten er al in.
Stijl wit.
Instagram vanwini
Website vanwini.nl

TEKST ANNIEK BOSWIJK
FOTO’S WINI BERGSMA

Meer binnenkijkers zien? Laat je inspireren door het Scandinavisch-vintage interieur van Janneke, die in een karakteristieke boerderij in Ruinerwold woont. Of neem een kijkje bij Maartje in Drachten, die in een nieuwbouwhuis woont en licht, pastel en hout combineert.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×