BINNENKIJKEN | Mini-reportage: het interieur van Instagrammer Susan - Wonen&Co
wonen&co, binnenkijken, binnenkijken bij, interieurinspiratie, wooninspiratie

BINNENKIJKEN | Mini-reportage: het interieur van Instagrammer Susan

12 mei 2020 2 min leestijd Geen reacties

Op bezoek voor een Binnenkijker, dat gaat nu even niet. Dus gaan we nu ‘virtueel op bezoek’, bij inspirerende Instagrammers. Met hun foto’s maken wij een mini-Binnenkijker. Deze keer kijken we binnen bij Susan (suus.home) in Roden.

Wil je ook een keer in de rubriek Binnenkijken? Tag ons op Instagram met #wonenencothuis

Als activiteitenbegeleider op een dagbesteding in de psychiatrische zorg was Susan altijd al creatief bezig. Ideeën had ze genoeg, maar thuis kwamen die vroeger minder goed uit de verf. Pas sinds ze – na haar scheiding twee jaar geleden – met haar dochters een huurhuis betrok, voert ze ze regelmatig uit. ,,Ik gun mezelf er nu meer tijd voor en heb meer rust in mijn hoofd. Vroeger stelde ik het uit, was er altijd wel iets dat eerst moest gebeuren. Nu pak ik sneller door als ik iets leuks bedenk.’’

En dat doet ze regelmatig. ,,Als ik in een winkel iets moois zie, of ik ergens een leuke trend spot, dan denk ik: hoe kan ik hier mijn eigen draai aan geven?’’ Dure accessoires zijn niet aan haar besteed. Liever maakt ze iets zelf, of haalt ze iets bij de kringloop. Ook geeft ze graag meubels een make-over, zoals de blauwe kast, die kort geleden nog wit was.

Als kind, in het ouderlijk huis, hield ze er al van om haar kamer leuk in te richten en gezellige hoekjes te creëren. Nu maakt ze het samen met haar dochters warm en sfeervol in huis. Net als hun moeder vinden Vera en Tess het leuk om hun kamers mooi te maken. ,,Vooral de jongste, die is heel geordend. De creativiteit zit er bij hen beiden ook in.’’

Wie Susan Dijkman met dochters Vera (bijna 13) en Tess (8).
Waar Roden.
Huis gebouwd in de jaren 70.
Wonen hier sinds 2018.
Instagram suus.home

TEKST ANNIEK BOSWIJK
FOTO’S SUSAN DIJKMAN

Neem ook een kijkje bij Saakje (het Bakmeisje) in Groningen, die in kleurrijk ingericht jarendertighuis woont. Of laat je inspireren door het kleurrijke en eigenzinnige interieur van Instagrammer Suzanne (Frivole), die in een monumentaal pand in Leeuwarden woont.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×