BINNENKIJKEN | Mini-reportage: het interieur van Instagrammer Siska - Wonen&Co
wonen&co, binnenkijken, binnenkijken bij, interieurinspiratie, wooninspiratie

BINNENKIJKEN | Mini-reportage: het interieur van Instagrammer Siska

21 juli 2020 2 min leestijd Geen reacties

Op bezoek voor een Binnenkijker, dat gaat nu even niet. Dus gaan we nu ‘virtueel op bezoek’, bij inspirerende Instagrammers. Met hun foto’s maken wij een mini-binnenkijker. Deze keer kijken we binnen bij Siska in Emmen.

Wil je ook een keer in de rubriek Binnenkijken? Tag ons op Instagram met #wonenencothuis

Nadat de kinderen uitvlogen, zo’n tien jaar geleden, wilden Siska en Bouwe samen ergens een nieuw huis betrekken. Met dochters Corine (nu 32), Marion (nu 31) en zoon Henk (nu 27) woonden ze altijd in de gemeente Hardenberg. Hun volgende woning zochten ze ergens in de driehoek Emmen, Zwolle, Enschede.

Het werd Emmen, waar Siska nog familie heeft wonen, en waar ze hun droomhuis vonden. Ze kochten het van de eerste bewoners. ,,Hij was een internist in het ziekenhuis, dat vroeger hier in de straat stond. Hij had een praktijkruimte aan huis, dat zag je in die tijd nog veel.’’ Binnen bleef niets hetzelfde nadat Bouwe en Siska het huis kochten. Ruim anderhalf jaar duurde de verbouwing.

De praktijkruimte is nu slaapkamer met badkamer en inloopkast, links en rechts van het huis kwam een uitbouw en het dak van de woning werd verhoogd, zodat de zolder bewoonbaar kon worden gemaakt.

Zo is er nu ook logeerruimte voor de kinderen en de kleinkinderen die er inmiddels bijgekomen zijn. Oudste dochter Corine werd onlangs voor de tweede keer moeder. ,,Ze is hier net nog gezellig een weekendje geweest met de kindjes.’’

Bij het verbouwen, indelen en inrichten van het huis kregen ze hulp van een vriendin uit Engeland, die architect is. ,,Zij maakte het ontwerp en kwam met heel goede ideeën.’’ Zelf weet Siska tegenwoordig ook het nodige van huizen inrichten. ,,Ik heb een opleiding tot interieurstylist gevolgd.’’ Haar smaak is behoorlijk veranderd, mede door het volgen van die opleiding.

,,Vroeger hield ik meer van landelijk, daarna werd het moderner. De smaak van de stylist waar we les van gekregen was ook een stuk strakker, en hoewel ze ons die stijl niet oplegde, werd ik er toch wel wat door beïnvloed. Ik kocht toen bijvoorbeeld een heel strakke eethoek. Inmiddels ben ik weer een andere kant op gegaan, wat meer Scandinavisch. Maar ik heb altijd gehouden van een beetje mixen.’’

Het huis is allang ‘af’, maar dit voorjaar bouwde Bouwe in de tuin nog een nieuwe pergola. ,,Een heerlijk plekje, waar je lekker beschut kunt zitten.’’

Wie Siska en Bouwe Bembom.
Waar Emmen.
Huis gebouwd jaren 60.
Wonen hier sinds 2010.
Stijl ging van landelijk naar modern strak en nu wat richting Scandinavisch. Maar altijd eclectisch.
Instagram sisbragonje

TEKST ANNIEK BOSWIJK
FOTO’S SISKA BEMBOM

Houd je van een licht interieur, in combinatie met veel hout? Laat je dan inspireren door het sfeervolle gezinshuis van Hans en Clara in Koudum. Of kijk binnen bij Wini in Leeuwarden, die in een prachtig pand in Leeuwarden woont met een rustige, witte inrichting en veel authentieke details.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×