BINNENKIJKEN | Mini-reportage: het interieur van Instagrammer Janneke - Wonen&Co
wonen&co, binnenkijken, binnenkijken bij, interieurinspiratie, wooninspiratie

BINNENKIJKEN | Mini-reportage: het interieur van Instagrammer Janneke

16 juni 2020 2 min leestijd Geen reacties

Op bezoek voor een Binnenkijker, dat gaat nu even niet. Dus gaan we nu ‘virtueel op bezoek’, bij inspirerende Instagrammers. Met hun foto’s maken wij een mini-binnenkijker. Deze keer kijken we binnen bij Janneke in Ruinerwold.

Wil je ook een keer in de rubriek Binnenkijken? Tag ons op Instagram met #wonenencothuis

Ze groeiden op in Meppel en Diever, gingen richting het zuiden om te studeren, woonden samen in Amersfoort en zochten toen hun roots weer op in Meppel. Daar kregen Janneke Franssens en haar man Sietze Geertsma twee dochters, die inmiddels 6 en 4 jaar zijn: Josefien en Elske.

Ze woonden er in een mooie nieuwbouwwoning en waren niet echt op zoek naar wat anders. Tot de Tolboerderij te koop kwam. De boerderij in Ruinerwold, waar vroeger tol geheven werd voor de naastgelegen weg, leek voor hen gemaakt. ,,Onze oudste heeft het Rett-syndroom, en kan niet goed trappen lopen. Hier waren slaapkamers en een badkamer op de benedenverdieping. En de grote tuin is ideaal, want ze houdt van ruimte om zich heen. En ook wij zijn dol op die tuin. Misschien moeten we het maar gewoon doen, zeiden we tegen elkaar. De koop ging heel snel en spontaan.’’

De vorige bewoners hadden al flink verbouwd, dus Janneke en Sietze hoefden geen grote klussen meer te doen. ,,Ja, behalve de badkamer dan, die hebben we wel vernieuwd. Verder vooral cosmetische ingrepen, om het aan onze smaak aan te passen.’’

Wie Janneke Franssens, Sietze Geertsma, Josefien (6) en Elske (4).
Waar Ruinerwold.
Huis gebouwd rond 1900.
Wonen hier sinds februari 2018.
Stijl landelijk stoer gemixt met Scandinavisch en vintage.
Instagram de_tolboerderij

TEKST ANNIEK BOSWIJK
FOTO’S JANNEKE FRANSSENS

Houd je van stoer en brocante? Neem dan een kijkje bij Janet in Nieuwebrug, die een sfeervol interieur heeft met veel wit, emaille en hout. Of laat je inspireren door het stijlvolle zwart-wit interieur van Rianne in Drachten, die een woonkamer heeft van maar liefst 12 meter lang!

Geen reacties

Laat een reactie achter

×