wooninspiratie, binnenkijken, woonaccessoires, jaren30woning, groningen, styling, appartement

BINNENKIJKEN | In een karakteristiek appartement in Groningen

We nemen een kijkje in het sfeervol ingerichte appartement van Jacobien Mansholt en Jan-Henk Hazelaar in Groningen. Jacobien is eigenaresse van de conceptstore Holtbar aan de Groningse Oude Kijk in ’t Jatstraat en weet als geen ander hoe je van een huis een thuis kunt maken. 

Het jonge stel woont in een karakteristieke jarendertigwoning waarin de originele elementen nog volop aanwezig zijn. Zoals de  en-suitedeuren tussen de voor-en achterkamer en in beide ruimtes nog een authentieke schouw. De inrichting is vooral een mix van spullen uit Jacobiens winkel en persoonlijke dingen. Zoals glazen karaffen van oma, een foto en geboortekaartje van haar eerste neefje. Die maken een huis tot een echt thuis, weet Jacobien. 

Van inrichting heeft ze dus wel verstand en dat is in de woning ook te zien. Jan-Henk heeft als ICT’er minder kaas gegeten van inrichten. ,,Maar ik heb er geen moeite mee dat het vooral háár spullen zijn. Toen een vriend van mij hier kwam kijken toen ik net bij Jacobien was ingetrokken, zei hij: ‘Je hebt niet alleen een conceptstore, maar je woont er ook in’’’, zegt Jan Henk lachend. Toch voelt hij zich helemaal thuis in het appartement. ,,Ik houd ook echt van die jarendertigstijl.”  

Benieuwd naar het huis? Bekijk de video hier of hieronder. 

Lees hier het hele verhaal van Jacobien en Jan-Henk terug. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief met inspirerende binnenkijkers, DIY’s, styling- en verbouwtips, make-overs en meer…

Je vind ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest. Meer bijzondere huizen bekijken doe je hier