BINNENKIJKEN | In een Scandinavisch ingericht rijtjeshuis in Emmen - Wonen&Co
wonen&co, binnenkijken, binnenkijken bij, interieur, wooninspiratie

BINNENKIJKEN | In een Scandinavisch ingericht rijtjeshuis in Emmen

3 maart 2020 5 min leestijd Geen reacties

Duurzaam, rustig en Scandinavisch, zo omschrijft Sanne uit Emmen haar woonstijl. Maar, vult haar vriend Ronald aan, ook design heeft een belangrijke plek in huis. Hoewel ze in een doodnormaal rijtjeshuis wonen, heeft Sanne van haar interieur haar werk gemaakt. ,,Onze woonkamer is eigenlijk een showroom.”

Eén keer per jaar gaat de woonkamer van Sanne Horlings en Ronald Everts helemaal om. Nieuw behang of verf op de muren en soms zelfs op het plafond (,,dan valt de ruimte als een doek om je heen’’). De kast wordt anders ingedeeld en ja, meestal komt er zelfs een nieuwe bank in. ,,Maar’’, haast Sanne zich te zeggen, ,,de oude bank gaat dan wel op Marktplaats of naar de kringloop, zodat we er anderen weer blij mee maken. Duurzaamheid is belangrijk.’’

De jaarlijkse metamorfose gebeurt niet alleen omdat het leuk is om een nieuw interieur te hebben – het is ook goed voor Sanne’s werk. Hoewel de omgeving niet altijd begrijpt dat blogs maken veel tijd kost en wel degelijk geld in het laatje kan brengen, snappen Sanne en Ronald dat maar al te goed. Sanne heeft nu vijf jaar een succesvol blog, Draad en Spijker, waarop ze post over onder meer interieur, design en bloemen. Ze heeft meer dan 11.000 volgers op Instagram; je kunt haar gerust een influencer noemen. En dat schept verplichtingen. ,,Mijn huis is mijn handelsmerk’’, zegt Sanne. ,,En onze woonkamer is eigenlijk de showroom’’, vult Ronald lachend aan.

Sanne begon met bloggen in een periode waarin ze niet zo lekker in haar vel zat. ,,Ik ben vormgever, bloemist en interieuradviseur. Maar ik werkte in een kledingwinkel. Ik zat echt niet lekker in mijn vel. Toen ben ik steeds meer gaan doen waar ik echt blij van werd. In mijn blog kon ik alles combineren, en dat sloeg aan. Als je het zelf leuk vindt en het met passie doet, breng je dat over.’’

Scandinavisch

Het interieur is rustig en Scandinavisch, met veel pasteltinten. Het stel houdt erg van design, vooral Scandinavisch en Nederlands. Een grote verzamelkast midden in de woonkamer laat hun drie grote liefdes op dit gebied zien. Op de bovenste plank staat een collectie houten dieren van onder meer de Deense ontwerper Kay Bojesen. Op de middelste plank keramiek: vaasjes, kopjes en theepotten van onder anderen Marcel Wanders en Foekje Fleur, die servies maakt van gerecyclede petflessen. En op de onderste plank: edelstenen. Sanne: ,,Ik vind ze mooi, ook om hun eigenschappen.’’

De vaas heb ik stiekem voor haar gekocht, voor haar verjaardag

Een andere, open kast van String Furniture is juist een plek om enkele bijzondere items goed uit te laten komen. ,,En ik kan er wisselen met verschillende stijlen.’’ Momenteel staat er bijvoorbeeld een verzameling houten boompjes van het merk Forge Creative, waar Sanne onlangs een blog over schreef. Maar ook een bijzondere vaas van eierschaalporselein. ,,Sanne was hier al een hele poos verliefd op. Ik heb hem toen stiekem voor haar gekocht, voor haar verjaardag’’, vertelt Ronald.

Maar het is niet alleen maar design wat de klok slaat. Niet alleen omdat het een dure hobby is – al krijgt Sanne voor haar blog ook de nodige mooie spullen via samenwerkingen – maar ook omdat het mooi is om design met gebruikte, betaalbare items te combineren. Zo staat een kostbare Verpan-stoel doodleuk naast een caféstoel uit de kringloopwinkel aan de eettafel van Marktplaats. ,,Als het maar harmonie geeft’’, aldus Sanne. En dan is het ook helemaal geen straf om af en toe zelf een kastje in elkaar te knutselen, zoals in de gang boven de kapstok of in de slaapkamer voor de tv. ,,Er mag soms wel een twist aan zitten.’’

Praktisch

De twee wonen nu zo’n 6,5 jaar in hun koophuis in de Emmer wijk Bargeres. Ze hadden net een half jaar verkering toen ze al gingen verhuizen. ,,Dat is snel misschien, maar voor een huurhuis hadden we veel langer op een wachtlijst moeten staan”, vertelt Ronald. Hij was na een verbroken relatie weer teruggekeerd naar Emmen, waar hij was opgegroeid. Zij was uit Zaandam naar Veendam verhuisd. ,,Maar ik kon er mijn draai niet vinden, ik voelde me eenzaam zonder vrienden. Ik dacht toen: ik onderneem nog een laatste poging om online op zoek te gaan naar een vriendin in de buurt om leuke dingen mee te doen.” En zo vond ze Ronald.

Er moest behoorlijk geklust worden in hun nieuwe huis. Daar hielpen vrienden en familieleden bij, maar sommige dingen moesten ze echt zelf doen. ,,De keuken samen uitkiezen, dat was een dra-ma’’, herinnert Ronald zich. Hij was toen nog kok en had daarom de nodige wensen en Sanne wilde ook iets echt bijzonders. ,,Zo’n kastenwand tegen de muur, los van het kookeiland, dat was toen nog helemaal niet zo gangbaar’’, wijst Sanne.

Ze zijn nog steeds blij met de keuken, al zouden ze nu misschien andere keuzes hebben gemaakt. Ronald: ,,In het begin moest het van Sanne vooral mooi zijn en of het praktisch was, was van ondergeschikt belang. Daar zijn we wel op teruggekomen, want genoeg opbergruimte is toch ook wel erg fijn.”

Wie Ronald Everts (33) en Sanne Horlings (30).
Waar rijtjeshuis in Emmen.
Wonen hier sinds 2013.
Gebouwd in de jaren 70.
Inspiratie uit de natuur. Ik volg mijn intuïtie en kijk zelden op andere blogs, want ik wil bij mezelf blijven.
Favoriete plek op de bank, Sanne links en Ronald rechts.
Waardevolste woonitem onze bijzondere plafondlamp. Maar eigenlijk alles, want je zet niet iets in je huis wat niet bij je past.
Woontip breng balans aan in je huis, zorg dat de kleuren in evenwicht zijn. En zorg voor groen in huis: planten geven sfeer, bloemen geven liefde.
Woonwens een andere vloer en de badkamer helemaal aanpakken, maar die investering gaan we niet meer doen, omdat we willen verhuizen.
Droomhuis een boerderijtje, met een mooi lapje grond om een grote moestuin, kippen, geitjes en biggetjes op te houden, zodat we grotendeels zelfvoorzienend worden.
Blog/Instagram draadenspijker.com/draadenspijkerhome

Heb je een leuk woonaccessoire gezien in deze binnenkijker? In dit artikel hebben we de mooiste items verzameld. Kijk ook binnen in de schuurwoning van Monique in Stadskanaal, die van industrieel en Scandinavisch houdt

Geen reacties

Laat een reactie achter

×