BINNENKIJKEN | Bij RTV Noord presentator Cunera van Selm - Wonen&Co
binnenkijken, keuken, wonen&co

BINNENKIJKEN | Bij RTV Noord presentator Cunera van Selm

25 mei 2018 3 min leestijd Geen reacties

De keuken is de plek waar het gebeurt. Maar hoe ziet die keuken van bekende noordelingen er uit? Deze week neemt Wonen&Co een Kijkje in de keuken bij Cunera van Selm in Groningen.

Cunera van Selm. Al jarenlang het gezicht van de Groningse regiozender RTV Noord en een tijdje presentator bij Studio Sport. We nemen een kijkje in haar keuken, waar een vrolijk gehaakt bloemengordijn voor de openslaande deuren hangt en een oud aardappelkistje op het aanrecht staat. Vol met bloemetjes uit de tuin, die een partijtje voetbal niet hebben overleefd.

Opknapper

Cunera woont nu zes jaar met man Joop en zoon Mick in een vrijstaand jaren-twintighuis in het zuiden van de stad. Het was een bouwval toen ze er voor het eerst gingen kijken. ,,Het heeft jaren te koop gestaan. Velen hebben het bezichtigd, niemand wilde het hebben. Ik had altijd gezegd dat ik geen opknapper wilde. Maar mijn man wilde niks anders meer nadat hij dit had gezien. Ik heb me laten overhalen. Nu ben ik er dolblij mee. Het is niet te groot en niet te klein. En ik ben er trots op dat het na jaren van verbouwen zo mooi is geworden. Het is een cliché, maar dit huis past ons als een oude jas.’’

,,Dit huis past ons als een oude jas”

Cunera’s keuken is licht, zonnig, vrolijk. ,,De keuken zit er ook zes jaar in. Joop heeft hem zelf ontworpen en we hebben hem online gekocht. De deurtjes, frontjes, handvaten en kraan moet je dan zelf uitzoeken. De keus is onbeperkt. En omdat we eigenlijk niet goed kunnen kiezen, hebben we de knoop snel doorgehakt. We zijn blij met resultaat. De keuken bevalt goed’’, vertelt Cunera aan haar vintage keukentafel uit de kringloopwinkel. Ze zit er graag, liefst in het hoekje. Daar kan ze in één oogopslag binnen en buiten overzien. ,,Ik hou erg van koken, elke dag. Ik vind het ook leuk om recepten en kookprogramma’s te volgen. En om lekker soep te koken op een vrije dag. Gelukkig hebben we een zoon die alles lust.’’

Woonwensen

Is soep op culinair gebied wellicht een hoogtepunt, qua werk is dat onder meer de presentatie van het tv-verslag van het recente bezoek van de koninklijke familie aan Groningen op Koningsdag. Nee, ze was niet bloednerveus, ze vreesde geen blackout en was niet bang dat ze op tv over haar woorden zou struikelen. ,,Ik voelde wél een gezonde spanning. Maar ik had me goed voorbereid. Ik kende de route uit mijn hoofd en had een extreem goed team om me heen dat me ontzorgde.’’

,,Ik hoop vooral dat ik hier tot het einde kan blijven wonen”

Andere hoogtepunten zijn de val van de vijf beeldbepalende pijpen van de Groninger Hunzecentrale (1998), maar ook series als Vechten voor herstel, in Beatrixoord, en Vergeet me niet, de verhalen achter bermmonumentjes. Hoe dynamisch en afwisselend haar werk ook is, thuis houdt ze wat minder van verandering. Ze is blij met hoe het nu is. Nog woonwensen? ,,Ik heb geen wensen als een jacuzzi of zoiets. Dat is niks voor ons. Ik heb alleen wensen voor de moestuin. En ik hoop vooral dat ik hier tot het einde kan blijven wonen. Verder zie ik wel wat er op mijn pad komt.’’

TEKST SHYRA HUETING
FOTO CORNÉ SPARIDAENS

 

Neem ook een Kijkje in de Keuken van topkok Jilt Cazemier, die in zijn restaurant De Vlindertuin in Zuidlaren de sterren van de hemel kookt. Gluur binnen bij viervoudig wereldkampioen kickboksen Semmy Schilt, of kijk binnen bij acteur Albert Secuur in Groningen

Geen reacties

Laat een reactie achter

×