BINNENKIJKEN | Bij Wonen&Co styliste Els Selles - Wonen&Co
naturel, binnenkijken, wooninspiratie, woonaccessoires, landelijk, industrieel, woonkamer, slaapkamer, keuken, vintage, styling

BINNENKIJKEN | Bij Wonen&Co styliste Els Selles

17 september 2017 3 min leestijd Geen reacties

Styliste Els Selles geeft al jaren advies aan lezers die mooier willen wonen. Hoe doet ze het thuis eigenlijk zelf?  Ze leidt ons rond in haar huis.

Dat huis, dat ziet er geweldig uit. Ze heeft het nog maar een jaar geleden gekocht, op fietsafstand van de stad Groningen. Het heeft nog oude balken en paneeldeuren, een diepe tuin en veel oud groen. Een huis met sfeer, en Els voelde meteen dat ze hier haar ziel in kon leggen. ,,Dat is belangrijk. De plek ook, want die verander je niet. Van een huis kun je jouw persoonlijke plek maken, waar je ontspant en tot rust komt na een dag in de buitenwereld. Het is de plek waar je wakker wordt, waar je je moet opladen. Maar daarvoor moeten wel bepaalde randvoorwaarden aanwezig zijn. Ik zou bijvoorbeeld nooit kiezen voor iets laags met kleine ramen”, vertelt ze aan haar stoere eettafel bij een kopje Marokkaanse thee.

Natuurlijke materialen en kleuren

Waar ze wel blij van wordt, zien we overal terug in haar huis. Kleur is voor Els belangrijk. Vaak heeft ze lezers voorgehouden een kleurstatement te maken, zelf doet ze dat bijvoorbeeld in de keuken. De keuken, die ze helemaal zelf heeft gemaakt. Hij is zwart en heeft oudroze tegels boven het aanrecht. Het zwart komt terug in de woonkamer verderop.

,,Ik ga altijd voor een witte basis. Het geeft rust en ruimte’’

Om een knusse zitplek te maken schilderde Els de muur boven haar zwarte bank ook zwart. In combinatie met haar nieuwe zwarte houtkacheltje en de hangstoel met schapenvacht in de hoek, straalt het totaalplaatje rust uit. ,,Ik ga altijd wel voor een witte basis. Dat is belangrijk. Het geeft rust en ruimte.’’

Natuur en natuurlijke materialen, dat is ook helemaal Els. ,,Bij mij zie je niet snel plastic in huis. Ik heb houten vloeren, steen en staal. Verder hou ik van linnen, dat zou wel eens de raambekleding kunnen worden. Maar dat weet ik nog niet.’’

Aan alles zit een verhaal

De keukendeur is met schoolbordverf een groot schoolbord geworden, waar alleen maar leuke dingen op geschreven mogen worden. Er staat een groot fornuis, want Els houdt van koken. De keukentafel die tegen de vensterbank staat, is de helft van de oude werktafel van haar overleden vader. ,,Als stylist zie ik natuurlijk veel dingen. Maar wat kies je zelf? Ik heb niet zomaar dingen in huis. Aan alles wat je ziet zit een verhaal.’’

Zo ontdekken we ook overal Marokkaanse voorwerpen: een grote theepot, lampen en een houten venster. Ze refereren natuurlijk aan een mooie en avontuurlijke reis die ze maakte naar het sprookjesachtige land.

Boven, waar drie slaapkamers zijn, vind je nog meer natuur. Zo is het beddengoed gedecoreerd met vogels en zijn de muren en gordijnen zacht vergrijsd groen. Boven het bed hangt een rendierenkop van papier. Een knalblauwe kroonluchter op de overloop verwijst vast naar hemel en water, maar het is vooral het kleurstatement waar Els van houdt.

Een van de slaapkamers heeft ze opgeofferd voor een vaste trap naar boven. Daar komt, op de zolder, haar werkkamer. Na het maken van keuken, kasten en tafels, wordt dat haar volgende project. Els, die behalve styliste ook meubelmaker is, wordt er nu eenmaal heel blij en gelukkig van om iets te creëren.

Tips van Els

  • Hoogglans wit op balken en kozijnen weerkaatst het licht het best. Els favoriete wit: Monaco van Flexa.
  • Beslis niet te snel, laat je niet overhaasten. Vooral bij een nieuw huis: ontdek eerst waar je het lekkerst zit en waar de zon komt.
  • Investeer in een goede basis: zoals mooie vloeren en raam-bekleding. Inspiratie nodig? Kijk op Pinterest.

Wie Els Selles, woont met zoon Thomas (14)
Wat jaren 40 huis in Haren
Sinds 1 jaar
Aantal slaapkamers 3
Stijl licht en natuurlijk, met industriële elementen
Woonwens wonen in een kerk
Bijzonder Els maakt meubels
Website www.destijlzolder.nl

TEKST SHYRA HUETING
FOTO’S JILMER POSTMA

Meer binnenkijkers? Neem een kijkje in de keuken van schrijfster Rita Spijker, bekijk hoe decorateur Bram van der Spek van Vesta zijn huis heeft ingericht, of laat je door Maricia rondleiden in haar unieke huis, midden in het bos. 

Stylingtips nodig? We geven advies over het kiezen van het juiste vloerkleed, hoe een wandcollage maken in zijn werk gaat, of ga zelf aan de slag met onze DIY’s zoals het stekken van een pannenkoekplant. Ook leggen we uit hoe je een trendy prikbord van kurk kunt maken. 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×