Verbouwblog: Bezint eer je met Funda begint - Wonen&Co
Funda

Verbouwblog: Bezint eer je met Funda begint

28 november 2014 3 min leestijd 8 Reacties

Wij zijn Mark en Elise de Bruin uit Stiens. Na twee jaar samenwonen vroegen we ons eind 2012 af wat te doen: verbouwen of een huis zoeken op Funda?

Blijven we samen in ons doe-het-zelf huisje met top-uitzicht in Bitgummole of gaan we toch op zoek naar een comfortabel huis in een dorp met meer voorzieningen? Al snel belandden we op Funda en stuitten op een sfeervolle pastorie in het hartje van Stiens. Deze stond al een tijd te koop en kwam zo binnen budget. Ja, dan is het zaadje snel geplant. Maar goed, wie verkoopt er op het hoogtepunt van de crisis een huis?

Makelaar kiezen

Gelukkig zag onze financieel adviseur het niet zo somber in en dankzij zijn enthousiasme lieten we ons niet afschrikken door de mogelijke restschuld. Wie niet waagt, die niet wint! We nodigden drie makelaars uit om de mogelijkheden te bespreken. Nummer 1 bleek niet zo goed met Funda en viel daarom af. Nummer 2 bleef maar praten over het gemak van nieuwbouwhuizen in de stad, terwijl het onze uit 1910 kwam en praktisch in het weiland lag. Ook niet dus.

Wie niet waagt, die niet wint

Nummer 3 was een lokale no nonsense makelaar uit Stiens met een groot netwerk en een realistisch advies. Onder het mom ‘we zien wel’ en ‘als we er over twee jaar nog zitten is het niet erg’ zetten we een bord ‘Te Koop’ in de tuin.

Verkocht

Na een maand was er van onze relaxte houding weinig over en hingen we bij de makelaar aan de lijn. Met de feestdagen in het vooruitzicht konden we volgens hem helaas weinig verwachten. Maar op 6 januari ging de telefoon: een bezichtiging! Dat werd dus schoonmaken, opruimen, plinten verven en nog meer schoonmaken.

Een week en drie bezichtigingen verder ging op vrijdagavond laat (topmakelaar!) de telefoon: ons huis was verkocht, op voorwaarde dat we er begin april uitgingen. Natuurlijk…

Maandag wilden we meteen een afspraak maken voor een bezichtiging van de pastorie die we op het oog hadden. Maar ‘s ochtends vroeg zagen we tot onze schrik dat het huis waar het allemaal mee begonnen was, verkocht was. Daar zaten we dan: met een restschuld, drie maanden om onze hypotheek mee te verhuizen en geen woning op het oog.

Het moment voor een serieuze Funda-verslaving. We hadden namelijk nogal wat wensen: een sfeervol (oud) huis met tuin, schuur/garage en het liefst in Stiens. En o ja, niet te veel klussen want met twee fulltime banen is het al druk zat. Om een lang verhaal kort te maken: we stuitten op een markant huis in het hartje van Stiens met bijna 1000 m2 tuin en een grote schuur. Top! Van binnen bleek de klok echter sinds de jaren zestig stil te hebben gestaan…

1001 keuzes

Je begrijpt, van ons voornemen om niet te klussen is weinig terecht gekomen. De komende maanden vertellen we je graag meer over onze ervaringen met de aankoop van het huis (lang leve de aankoopmakelaar), het plannen van een verbouwing, slopen, de 1001 keuzes die gemaakt moeten worden en vooral ook hoe gaaf het is!

We hebben enorm veel geleerd en deze ervaring delen we graag met jullie. Onze eerste tip is dan ook: Bezint eer je met Funda begint: voor je het weet ben je verkocht!

 

8 Comments

 • Ineke 28 november 2014 at 16:31

  leuk!! Ga het volgen! Veel succes.

  • Mark en Elise 29 november 2014 at 16:15

   Wat leuk om te horen! Bedankt.

 • Carolien 29 november 2014 at 14:13

  Super leuk dit! Jullie en jullie mooie stulpje worden echt bekend straks 😉 Ga de verhalen zeker volgen!

  • Mark en Elise 13 december 2014 at 23:16

   🙂 Aflevering 2 staat online!

 • elektricien den haag 10 december 2014 at 14:56

  heel leuk veel plezier met je nieuwe huisje !

  • Mark en Elise 13 december 2014 at 23:16

   Bedankt!

 • Michelle 25 maart 2015 at 11:47

  Wat spannend! Wij hebben vorige week te horen gekregen dat ons appartement verkocht is en we hebben ook een mooi huis op het oog. Jouw artikel leert me dat we in ieder geval niet te lang moeten wachten met reageren, maar ook dit huis moet een hoop aan verbouwt worden! Nieuwe vloer, nieuwe keuken, nieuwe badkamer, véééél verven. Maar ja, voor je droomhuis doe je alles, toch?

  • Mark en Elise 25 maart 2015 at 13:46

   Wat leuk, spannende tijd! Heel veel succes gewenst; ik hoop dat we jullie her en der een beetje kunnen inspireren. En vergeet er niet van te genieten 🙂

  Laat een reactie achter

  ×