BEURS | De 5 gouden interieurtips van Studio P&D - Wonen&Co
Studio P&D, interieur, interieurontwerp, advies, Wonen&Co, Wonen&Co de beurs

BEURS | De 5 gouden interieurtips van Studio P&D

7 maart 2020 3 min leestijd Geen reacties

Studio P&D maakt vernieuwende, stijlvolle en goed uitgedachte interieurontwerpen voor kantoren, dat ene toprestaurant en voor jouw huis. Studio P&D staat voor een mix van ervaring, professionaliteit, elegantie en lef, met als bindmiddel oprechte liefde voor het vak. “Het liefst zijn we in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken, zodat we de basis goed neer kunnen zetten en het optimale uit de ruimte kunnen halen”, geven Paulette en Dominiek vol enthousiasme aan.

Al meer dan tien jaar zijn Paulette en Dominiek een onafscheidelijk duo. “We liggen eigenlijk altijd op één lijn en vullen elkaar hierdoor naadloos aan. We hoeven dus nooit compromissen te sluiten. Zo tillen we de ontwerpen naar een hoger niveau”, aldus Paulette en Dominiek. Ze streven er altijd naar om met vernieuwende ideeën te komen. De ontwerpen zijn toegankelijk, maar wel verfijnd. Zo halen ze inspiratie overal en nergens vandaan. Het resultaat: een mix van stijlen en materialen, op een uitgebalanceerde manier met elkaar verweven. Hoe dat uitpakt, dat zie je dit jaar niet alleen in het Wonen&Co Café maar zie je het ook zodra je MartiniPlaza binnenstapt. Het duo voorziet de hoofdentree van De Gouden 5 van Studio P&D.

Studio P&D, interieur, interieurontwerp, advies, Wonen&Co, Wonen&Co de beurs
Photo: Hans Mossel

Gouden tip 1: LEF

Pak uit met verrassende kleurencombinaties

Veel mensen houden ervan, de meesten durven het echter niet. Kleuren combineren. Toch kan het prima en hoef je nergens bang voor te zijn. Paulette: “Zo lang je combinaties maakt die bij dezelfde familie  horen, kun je helemaal losgaan met kleur.” Ga voor een palet van kleuren die allemaal een vergrijsde ondertoon hebben. Zo matcht een terrakleurige wand perfect met een okergele stoel. Of kies voor diverse tinten met dezelfde kleurtoon, bijvoorbeeld groentinten. Lindegroen kun je prima combineren met legergroen.

Studio P&D, interieur, interieurontwerp, advies, Wonen&Co, Wonen&Co de beurs

Gouden tip 2: Elegantie

Combineer de juiste materialen

Elegantie bereik je, wat Paulette & Dominiek betreft, vooral door een goede combinatie te maken van materialen. Dominiek: “Dit hoeft overigens niet alleen in de meubels te zitten. Vergeet ook de gordijnen, een vloerkleed, plaid of behang niet!” Neem nou een eiken whitewash vloer, gecombineerd met cognackleurig leer, grove gordijnstoffen en een hoogpolig tapijt, dat bezorgt je meteen een warm en elegant gevoel.

Studio P&D, interieur, interieurontwerp, advies, Wonen&Co, Wonen&Co de beurs

Gouden tip 3: Stijlen

Mix & match erop los

Snak je naar een vleug speelsheid, mét behoud van rust? Ga dan niet voor één stijl, maar gooi er twee of misschien zelfs drie in de mix. “Gegarandeerd een succes, vooral als je niet teveel verschillende kleuren gaat toevoegen. Je zou industrieel in de grijstinten kunnen uitvoeren met staal, grijze stoffen en vergrijsd hout, gecombineerd met romantisch in roze tinten, als een kleur op de wand of een meubelstuk.”

Studio P&D, interieur, interieurontwerp, advies, Wonen&Co, Wonen&Co de beurs

Gouden tip 4: “Nieuw”

Zorg voor een goede basis

Studio P&D houdt ervan om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op woongebied, ook al zeggen ze er heel snel achteraan: “maar trendgevoelig zijn we dan weer niet.” Paulette: “Daar zit wat ons betreft de vernieuwing. Wij zouden iedereen willen adviseren om niet direct bezig te gaan met de nieuwste trends, maar om een tijdloze omgeving te creëren, door zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de ruimte, het licht en de zichtlijnen” Verder zit er veel vernieuwing in techniek. Dominiek: “De juiste innovatieve en geautomatiseerde smart-home oplossingen, dragen bij aan comfort, gemak en luxe.”

Gouden tip 5: Persoonlijk

Cliché maar waar: blijf bij jezelf

In je eigen interieur kun je best statements en verrassende combinaties maken, maar zoals Paulette zegt: “Kies niet voor geel of leer als je daar helemaal niets mee hebt. Het is jouw huis, waar jij je goed moet voelen!” Natuurlijk kun je prima bepaalde elementen uit een trend toepassen, maar je hoeft zeker niet alles te kopiëren. Zo houd je het persoonlijk.

Doelen en ambities

Vele scholen, kantoren, restaurants, evenementen en woonhuizen zijn inmiddels ondertekend door Paulette & Dominiek. Echter ontbreekt er nog één concept in het rijtje: een hotel. “Het lijkt ons fantastisch om dat luxe-gevoel op een aantal vierkante meter neer te zetten. Een plek die onderscheidend en bijzonder is, maar waar je tegelijkertijd vooral een oase van rust vindt. Een omgeving waar je met gemak twee weken vakantie kunt vieren, of wellicht wel nooit meer weg wilt”, aldus Paulette & Dominiek. Maar nu eerst op naar Wonen&Co de beurs. Bewonder het werk van Studio P&D in de hoofdentree en het Wonen&Co Café van 12 tot en met 15 maart in MartiniPlaza.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×