INSPIRATIE | Met deze 5 tips en video’s vind jij de perfecte bank - Wonen&Co

INSPIRATIE | Met deze 5 tips en video’s vind jij de perfecte bank

28 mei 2020 3 min leestijd Geen reacties

Zitten. Liggen. Hangen. Netflixen. Eten. Werken. De Wonen&Co lezen. Door je Instagramtijdlijn scrollen. Een tukkie doen. Het is duidelijk, een bank heeft vele functies. Twee belangrijke staan als een paal boven water: hij moet super mooi zijn en lekker zitten. Wonen&Co dook voor de Lentetour in de wereld van de banken en zitcombinaties, en ontdekte wat nu on trend is. We geven je bovendien handige tips voor het kopen van een nieuwe bank.

Zo kies je de juiste bank

1. Check het uiterlijk en het comfort

We haalden beide punten al even aan. Het uiterlijk en het comfort zijn twee belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden bij je bankkeuze. Bekijk bijvoorbeeld goed de kleur, houd rekening met de vorm en denk na over de bekleding. Zo zie je nu bijvoorbeeld veel velvet banken. Vind je ‘m nu mooi? Top! Maar vind je de bank net zo mooi over – pak ‘m beet – vijf jaar? Dan zit je op de goede weg!

2. Ga voor kwaliteit en denk na over de functie

En nee, kwaliteit hoeft niet altijd een aanslag te betekenen voor je portemonnee. Het is echter wel goed om te bedenken of de bank tegen een stootje kan. Of de poten bijvoorbeeld stevig zijn. Een bank is immers niet een meubel die je jaarlijks vervangt, dus controleer de kwaliteit altijd goed.

In het verlengde daarvan is het goed om te bedenken welke doel jouw bank gaat dienen. Hang je er graag met het hele gezin op? Kies dan voor een bredere zitcombinatie waarop geleefd mag worden.

3. Wat is jouw stijl?

De bank is, hoe opvallend of basic ‘ie ook is, altijd beeldbepalend in je woonkamer. Het is dan ook een must dat ‘ie past bij jouw stijl. En natuurlijk, smaak is niet een constant gegeven. Dus denk erover na dat als je wat nieuwe kussens erop gooit, dat je bank ook in een andere stijl goed tot z’n recht kan komen.

4. Passen en meten

Een inkoppertje, maar ó zo belangrijk: houd rekening met de afmetingen. Dat ‘ie immers in de showroom perfect tot z’n recht komt, hoeft niet te betekenen dat jouw huiskamer de bank meteen net zo omarmt. Pak daarom altijd het meetlint erbij en houd vooral ook rekening met de zichtlijnen.

5. Doe inspiratie op

Een bank is geen impulsaankoop. Doe vooral dus voorwerk. Lang leve Pinterest, de woonboulevards én natuurlijk Wonen&Co. Eerder gingen we voor onze Lentetour on tour door Noord-Nederland, en bezochten we onder meer Home Center en Kruit&Kramer. Resultaat zijn twee super inspirerende bankvideo’s, die jou gegarandeerd helpen tijdens jouw zoektocht naar de perfecte bank.

Een bank met lef

Op bezoek bij Home Center ontdekten we twee tegenpolen. De Dalmina Gold is een echte retro eyecatcher met een fluweelachtige zit. Even verderop stuiten we op de witte Shilton. Het toffe hieraan: je kunt ‘m helemaal zelf samenstellen. Wat typish Shilton is, zijn de ronde vormen. En dat is een fijne tegenhanger naast al die rechthoekige exemplaren. Bovendien is het helemaal hip, 2020 is immers het jaar waarin we de rondingen definitief omarmen.

Wat je smaak of stijl ook is

Alsof je in een hotellobby zit. Precies dát luxe gevoel ademt de Bloomsbury van Baenks. Op bezoek bij Kruit & Kramer ontdekte we deze ‘superieure’ hoekbank met metalen designpoot. Dat Kruit & Kramer heus niet alleen maar het luxe gevoel presenteert, bewijst de trendy en frisse Marseille van Henders & Hazel. In de video stellen we de okergele versie aan je voor, maar we hebben ons laten vertellen dat je ‘m volledig naar eigen smaak en wens kan laten stofferen.

Credits video ‘bankhangen in stijl’: Home Center
Credits video ‘de juiste bank’: Kruit &Kramer

Geen reacties

Laat een reactie achter

×