Badkamer inrichten moeilijk? Niet met deze 4 slimme tips - Wonen&Co
biano

Badkamer inrichten moeilijk? Niet met deze 4 slimme tips

12 februari 2019 3 min leestijd Geen reacties

Wil jij je badkamerinrichting restylen? De badkamer inrichten is een hele klus, want hoe richt je één van de kleinste plekjes in huis op een praktische manier in? Complicated? No worries! Met deze 4 slimme tips van Biano.nl komt het helemaal goed.

 

Badkamer inrichten: our picks

Lastig, lastig… Bij een badkamer moet je over veel zaken nadenken. Ben je van plan om zelf de badkamer te verbouwen of laat je het doen? Bovendien kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met alleen wat nieuwe woonaccessoires, plantjes en andere decoratie de badkamer opnieuw in te richten. Er zijn een aantal factoren waar je in beide situaties (verbouwing of niet) rekening mee kunt houden. Het is belangrijk dat deze ruimte in huis een plek wordt om te ontspannen en waar je even tot jezelf kunt komen na een lange werkdag. Ontdek hieronder 4 praktische tips voor het inrichten van een badkamer!

1. Voldoende sfeerlichting

Je wilt natuurlijk voldoende licht hebben in de badkamer. Verlichting creëert de juiste sfeer, maar is daarnaast ook erg functioneel in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan dagelijkse make-up sessies, douchebeurten of je kind midden in de nacht naar de wc brengen. Het uitgangspunt is dat hoe meer verlichting deze ruimte bevat, hoe groter ‘ie lijkt. Welke type verlichting, is natuurlijk up to you. Ga je voor fancy spotlights, of juist een cosy rotan hanglamp? Ten slotte is het belangrijk dat de badkamer goed kan ventileren om vieze geuren, schimmel en gladheid tegen te gaan. Dus heb jij een badkamer met raam? Zorg ervoor dat het natuurlijk licht zo goed mogelijk naar binnen kan vallen!

2. De stijl van de badkamer

Ook in de badkamer speelt de interieurstijl een belangrijke rol. Kies jij voor een badkamer die past bij de stijl van de rest van jouw inrichting? Een tip is om van tevoren te bepalen welke stijl je wilt implementeren in de badkamer, anders krijg je al snel een rommelig effect. Veel Nederlanders kiezen voor een strakke minimalistische badkamer, maar waarom zou je niet voor kleur kiezen? Denk aan roze, een bohemian stijl of een Scandinavische badkamer. Extra gezellig en sfeervol!

3. Slim opbergen

De badkamer is meestal een plek waar mensen veel spullen stallen. Tel alle toilettassen en andere douchespullen maar bij elkaar op. Door alle losse spullen is het handig om slim gebruik te maken van de opbergmogelijkheden in de ruimte. Slim opbergen is dus zeer belangrijk om de badkamer een rustige uitstraling te geven. Je kunt alle hoekjes en muren in de ruimte heel slim gebruiken: hang bijvoorbeeld wandplankjes op en zet kleine kastjes neer. Je hebt op deze manier zeeën aan opbergruimte!

4. De juiste decoratie: zorg voor statements hier en daar

Een badkamer inrichten is natuurlijk niet alleen maar leuk. Vaak bestaat de badkamer voor 70% uit saaie praktische elementen. Wat betreft de badkamermeubels kun je daarom het beste kiezen voor tijdloze items waarmee je even vooruit kunt. Wél kun je natuurlijk helemaal losgaan met leuke accessoires! What about marmeren wandplankjes, luchtzuiverende planten of een mooie hanglamp? Al blijft de belangrijkste eyecatcher in jouw badkamer misschien wel de opbergkast: zowel praktisch door de diverse opbergmogelijkheden én sfeerverhogend omdat je er verschillende accessoires in kwijt kunt.

Op zoek naar meer inspiratie? Check Biano.nl!

Geen reacties

Laat een reactie achter

×