ADVERTORIAL: Welke radiator past bij jouw woonwensen? - Wonen&Co

ADVERTORIAL: Welke radiator past bij jouw woonwensen?

1 september 2021 3 min leestijd Geen reacties

Denk jij bij een verwarming meteen aan een standaard, witte paneelradiator? Think again! Er zijn tegenwoordig talloze designs en soorten radiatoren. Allemaal ontworpen om naadloos in je interieur op te gaan – of om er juist helemaal in te springen.

Kun jij wel wat inspiratie en hulp gebruiken bij het vinden van de juiste radiator? Is je huidige verwarming een doorn in het oog, en wil je je design tot in de details uitwerken? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Laten we snel kijken naar alle mogelijke opties en waar je op moet letten.

1.   De verticale radiator

Is het een kast? Is het een kunstwerk? Nee hoor: het is een radiator. Met een verticale designradiator verhef je verwarming tot kunst. Vooral in moderne badkamers en strak ingerichte woonkamers zijn dit soort radiators populair. Je kunt gaan voor een compleet effen vlak, of voor een handige radiator waar je meteen ook handdoeken aan kunt ophangen – heerlijk als je ‘s winters uit de douche stapt.

2.   De gekleurde radiator

Het is tijd om kleur te bekennen. Een radiator kan net dat ene element zijn wat een frisse kleur toevoegt aan een badkamer, keuken, gang of woonkamer. Met de kleur van je radiator kun je naar hartenlust spelen. Zo wordt een strakke, witte badkamer opeens een stuk interessanter met een donkerrood verwarmingselement aan de muur. Match het met je handdoeken en het voelt elke dag alsof je in een hotelbadkamer je tanden staat te poetsen.

3.   De verborgen radiator

Je ziet ‘m niet, maar we willen hem toch even benoemen. Je kunt je radiator volledig in het interieur op laten gaan door hem om te bouwen tot een meubelstuk. Met een plank erboven en wat gezellige kussens erop creëer je bijvoorbeeld binnen een handomdraai een knusse zithoek – waar je ook nog eens lekker warm zit.

4.   Elektrische radiatoren

Vind je het maar lastig om een passende radiator te vinden voor een kamer die net wat lastig is ingericht? Dan biedt een elektrische radiator wellicht uitkomst. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei modellen, maar vele malen makkelijker te installeren. Zo heb je er in principe alleen maar een stopcontact voor nodig. Ook perfect voor als je een woning huurt dus. En ook niet onbelangrijk: ze warmen een ruimte ontzettend snel op, dus doe die jas maar uit.

5.   Vloerverwarming

Oh, de luxe van altijd met blote voeten door huis kunnen lopen zonder het koud te krijgen. Ben jij van top tot teen een koukleum? Dan heb je vloerverwarming nodig. Die zie je niet, maar je voelt hem wel! Vloerverwarming kan onder allerlei soorten vloeren worden aangebracht, in elke denkbare ruimte.

6.   De standaard paneelradiator

We mogen hem niet vergeten: de standaard radiator is nog steeds een goede keuze voor veel interieurs – juist als je het niet te gek wilt maken en lekker huiselijk wilt houde. En wie heeft er nou vroeger niet zelf lekker met haar of zijn rug tegen de verwarming gezeten na een fietstocht door de regen?

Welk van de radiatoren in jouw huis is aan vervanging toe? Laat je inspireren en adviseren door verder te kijken dan de standaard opties voor verwarming en breng je huis echt tot leven!

Geen reacties

Laat een reactie achter

×