ADVERTORIAL | Vijf voordelen van bamboe jaloezieën - Wonen&Co
Aangeboden door: MijnHoutenJaloezieën.nl

ADVERTORIAL | Vijf voordelen van bamboe jaloezieën

3 mei 2021 3 min leestijd Geen reacties

Je hebt veel aandacht besteed aan je thuiswerkplek. Het is er gezellig en alle spullen die je nodig hebt staan binnen handbereik. Aan het eind van de middag echter, schijnt de zon recht op je bureau. Het wordt er veel te warm en je kunt je scherm niet meer goed zien. Jaloezieën zijn een warmte- en zonwerende oplossing die geschikt is voor bijna ieder raam.

De keuze in kleuren is bovendien enorm, en dus is er voor iedereen een mooie jaloezie samen te stellen. De meeste jaloezieën zijn gemaakt van het hout van de Linde of Abachi, maar er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van bamboe. In dit artikel daarom alle voordelen van bamboe jaloezieen op maat!

1. Dunner dan standaard houten jaloezieën

Bamboe jaloezieën en standaard houten jaloezieën hebben veel gemeen. Toch is er een groot verschil. De lamel van een bamboe jaloezie is namelijk een stuk dunner dan de lamel van een houten jaloezie. Het zorgt optisch voor een rustigere uitstraling van je interieur.

Daarnaast is de dunnere lamel ook fijn als je je nieuwe jaloezie van bamboe boven een deur of openslaand raam wil plaatsen. De pakkethoogte (de bovenbak en alle horizontale lamellen in opgetrokken toestand) is een stuk kleiner. Het openen van je raam of deur wordt dan een stuk makkelijker. En niet te vergeten: de jaloezie is ook een stuk lichter van gewicht!

2. Duidelijke houtnerf

Bij bamboe lamellen zie je duidelijk de houtnerf. Dit geeft een luxe en robuuste uitstraling, waarmee je direct karakter toevoegt aan je interieur. Bij standaard jaloezieën van hout is dit heel anders. Deze lamel is volledig glad en gelakt in een enkele kleur. Door de houtnerf in bamboe jaloezieën ontstaat een mooi contrast in kleuren.

Twijfel je welke kleur jaloezie mooi binnen jouw interieur past? Vraag dan gratis kleurstalen aan op MijnHoutenJaloezieen.nl.

3. Extra luxe uitstraling

Het werd al genoemd: de luxe look die bamboe jaloezieën geven. Door de dunne lamel en de houtnerf, creëer je in een handomdraai een prachtig en vooral luxe gevoel in je woning.

Standaard worden jaloezieën geleverd met ladderkoord, je kunt er ook voor kiezen om je nieuwe raamdecoratie met ladderband uit te laten voeren. Een soortgelijke kleur als de jaloezie zorgt voor een mooie eenheid, een contrasterende kleur maakt van je raambekleding een echte eyecatcher.

4. Privacy in eigen hand

Wil je je niet volledig opgesloten voelen achter gesloten raamdecoratie, maar zit je ook niet te wachten op pottenkijkers? Met een bamboe jaloezie heb je je privacy zelf in de hand. Door de horizontale lamellen wordt het een stuk lastiger om naar binnen te kijken. En tussen de lamellen komt door nog genoeg natuurlijk licht binnen. Zo zit je niet opgesloten, maar geniet je wel van een ongestoorde Netflix-marathon in pyjama of buikspierkwartier in de woonkamer.

5. Isolerende werking

Veel mensen weten het niet, maar je verliest ongemerkt veel warmte via kale ramen. Als je je rolgordijn, duo rolgordijn of overgordijnen open hebt, kan er 20 tot maar liefst 30 procent aan warmte verloren gaan. Stoken voor de vogels kan, maar is niet de bedoeling.

Doordat een bamboe jaloezie over de gehele lengte van je raam hangt, gaat er minder warmte verloren. Zo blijft het in de winter binnen lekker warm en houdt je nieuwe raamdecoratie de warmte in de zomer juist buiten.

*De redactie van Wonen&Co is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×