ADVERTORIAL | Duurzaam je huis inrichten doe je zo - Wonen&Co
Aangeboden door: Veneta

ADVERTORIAL | Duurzaam je huis inrichten doe je zo

6 januari 2021 2 min leestijd Geen reacties

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en dat is overal terug te zien. De supermarkten liggen vol met biologisch eten en er rijden steeds meer elektrische auto’s. Er zijn steeds meer mogelijkheden om duurzamer te leven, en dat doen we graag! Behalve het huis goed isoleren, kun je ook de inrichting van je huis verduurzamen. Lees hier hoe je dat doet.

Duurzame meubels

Het leuke aan een huis inrichten is natuurlijk nieuwe meubels kopen. Maar het wordt nóg iets leuker als je dit ook verantwoord doet. Al eens binnengestapt bij de kringloopwinkel in de buurt? Het wordt steeds populairder om tweedehands spullen te kopen. Dit kan natuurlijk ook op websites zoals Marktplaats. Vaak vind je hier prachtige spullen, die zeker een tweede leven verdienen. Zonde om weg te gooien! Wat dacht je van een oude kledingkast? Geef deze een likje verf en je hebt een ‘nieuwe’ antieke kledingkast. Onwijs gaaf! Maar ook tafels en stoelen vind je in kringloopwinkels, net als een mooi tv-meubel.

Natuurlijke producten

Door natuurlijke producten te gebruiken in je inrichting, help je het milieu een handje. Als je een muur wilt verven, kies dan voor verf zonder schadelijke stoffen. Ook veel beter voor jou en jouw familie.

Hout is een mooi product om in je inrichting te verwerken. Let hierbij wel op het keurmerk. Zonder keurmerk is de kans groot dat het geen natuurlijk product is. Van hout kun je veel leuke dingen maken of laten maken natuurlijk. Bijvoorbeeld een grote eettafel, bureau of bed. Houten plankjes aan de muur staan ook erg leuk met wat accessoires erop. Er is met hout dus genoeg te verzinnen.

Tocht stoppen

Natuurlijk helpt isoleren bij het verduurzamen van jouw woning, maar de ramen en kozijnen vervangen kost bakken met geld. Gelukkig zijn er veel manieren om kou en tocht tegen te houden. Denk aan tochtrollen onder de deur en een tochtstrip langs de kieren van de ramen. Ook raamdecoratie kan helpen. Bijvoorbeeld inbetween gordijnen. Door de dikke stof houden bijvoorbeeld de  gordijnen in de woonkamer veel kou tegen. Let wel op dat ze niet voor de verwarming hangen, want dan komt er geen warmte in de kamer. Ook op maat gemaakte gordijnen helpen goed. Vooral voor gordijnen in de slaapkamer is het belangrijk deze op maat te laten maken, zo kunnen ze strak tegen de kieren aan worden opgehangen en houden ze ook veel kou tegen.

Lampen

Bij een nieuw huis horen nieuwe lampen. Een mooie lamp aan het plafond, een vloerlamp in de woonkamer en spotjes in de keuken of badkamer. Lampen maken veel sfeer in huis, maar zijn ze wel energiezuinig? Ledlampen gaan veel langer mee en verbruiken een stuk minder energie dan andere lampen. Dit is dus een duurzamere keuze!

*De redactie van Wonen&Co is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×