ADVERTORIAL | Stijlvolle manieren om je kamer te verduisteren - Wonen&Co
Aangeboden door: 123jaloezie

ADVERTORIAL | Stijlvolle manieren om je kamer te verduisteren

2 april 2021 2 min leestijd Geen reacties

Ben je ook iemand die pas kan slapen als de kamer volledig is verduisterd of iemand die bij het kleine beetje licht wakker wordt? Je bent op zoek naar manieren om je kamer te verduisteren, zoals met een jaloezie, maar wilt dit ook graag stijlvol houden? Lees snel verder om te ontdekken welke stijlvolle manieren er zijn om je kamer te verduisteren. 

Verduisterende gordijnen

Wanneer je aan gordijnen denkt, moet je misschien denken aan oude, stoffige gordijnen. Toch zijn gordijnen ook heel stijlvol. Denk bijvoorbeeld aan lange gordijnen tot aan de grond. Niet alleen houd je hiermee het meeste licht tegen, maar door gebruik van de juiste materialen en kleuren zorgen gordijnen ook voor een chique look voor overdag. 

Verduisterende rolgordijnen

Een andere manier om je kamer te verduisteren is met verduisterende rolgordijnen. In eerste instantie zou je niet denken aan rolgordijnen in combinatie met ‘stijlvol’, maar toch kan dit wel. Rolgordijnen zorgen namelijk voor een neutrale en elegante uitstraling, waardoor de kamer er gelijk opgeruimd uitziet. Hierdoor heb je de mogelijkheid om meer decoratie te plaatsen, waardoor je kamer er alsnog stijlvol uitziet. 

Rolluiken

Wanneer je liever geen raamdecoratie plaatst in je kamer, kunnen rolluiken wel de juiste oplossing zijn voor jou. Rolluiken bevestig je aan de buitenkant van je raam. Hiermee houd je al het licht buiten, maar ook de warmte. Dit is erg fijn voor wanneer het erg warm is, zoals in de zomer. Daarnaast zijn rolluiken ideaal voor bescherming tegen inbraak. 

Tochtstrips

Naast licht van buitenaf kan het licht van de overloop ook voor veel last zorgen. Heb je hier last van? Gebruik dan tochtstrips. Deze zijn niet enkel voor tocht tegen te houden, maar ook tegen licht. Zo kan je op een eenvoudige manier het licht tegenhouden.

Jaloezieën 

Zijn gordijnen, rolgordijnen en rolluiken niks voor jou? Dan kun je altijd nog kiezen voor jaloezieën. Jaloezieën zijn er in allerlei kleuren en materialen. Je hebt de aluminium variant, maar kies bijvoorbeeld ook eens voor jaloezieën van hout. Deze zijn een stuk stijlvoller dan de aluminium variant. Daarnaast kan je met jaloezieën zelf bepalen hoeveel licht je de kamer binnen laat. Voor een volledig verduisterde kamer, draai je de jaloezieën helemaal dicht, half dicht voor schemer en helemaal omhoog wanneer je juist wel veel licht wilt. 

Wil je weer een goede nachtrust? Dan zou je met bovenstaande manieren in elk geval geholpen moeten zijn. Door gebruik te maken van de juiste raamdecoratie heb je geen last meer van het licht!

*De redactie van Wonen&Co is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×