ADVERTORIAL | Met passie op maat gemaakt - Wonen&Co
advertorial, meubels, hout

ADVERTORIAL | Met passie op maat gemaakt

31 mei 2018 2 min leestijd Geen reacties

Het was de passie voor hout die Emko Vis er toebracht om in 2005, nadat hij jarenlang ervaring opgebouwd had, als zelfstandig meubelmaker te gaan werken. Een opleiding op het gebied van meubels maken heeft Emko niet gevolgd: ,,Ik ben helemaal autodidact en werk volgens mijn eigen ingevingen om tot een aansprekend resultaat te komen.” 

In zijn passie voor hout werkt Emko het liefst met inlands hout dat hij zelf uitzoekt wanneer hij een opdracht heeft gekregen. Natuurlijk werkt hij niet alleen daarmee. Als een opdrachtgever bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan Amerikaans grenen dan wordt die houtsoort uiteraard gebruikt. Daarnaast komt het ook voor dat een opdrachtgever in het bezit is van sloophout in bijvoorbeeld de vorm van eiken balken, die vervolgens tot planken worden gezaagd en waarvan Emko dan een prachtige keuken maakt.

Naast grote opdrachten, zoals complete keukens, maakt Emko met evenveel liefde een salontafel, kast of grote boekenkast. De insteek van het bedrijf is dat de opdrachtgever met een idee komt en vervolgens aan de meubelmaker vraagt: ,,Kun je dit ook maken?” Deze vraag is de afgelopen tien jaar vaak gesteld.  Emko heeft altijd een oplossing en dat heeft geleid tot een grote schare tevreden klanten.

Meubelmakerij Emko Vis werkt veelal met massief hout, maar natuurlijk wordt er ook ander materiaal gebruikt wanneer de klant daarom vraagt. En soms kan het voorkomen dat het beter is dat er een combinatie van hout en kunststof wordt gebruikt. Daarbij valt te denken aan meubels van plaatmateriaal, zoals MDF met een kunststof- of verflaag, of met houtfineer, waardoor het natuurproduct hout zoveel mogelijk wordt gespaard. Het resultaat blijft sowieso altijd een product waarvan er maar één is. Het wordt immers op maat gemaakt.

Binnen het bedrijf kunt u ook geholpen worden met het repareren en restaureren van uw bestaande meubels. Het opnieuw in de lak zetten van bijvoorbeeld uw tafel behoort daarbij ook tot de mogelijkheden. Uw meubel krijgt een nieuw leven! Een bijzonder onderdeel binnen de meubelmakerij zijn de zogenaamde Waddenmeubels. “De naam Waddenmeubels heb ik in het leven geroepen met de bedoeling, om aan mijn merknaam Emko een categorienaam te koppelen. Het gaat hier om de categorie meubels die ik maak van hout, afkomstig uit het Waddengebied, nieuw of gebruikt. De meubels worden vervaardigd in ons bedrijf dat gevestigd is in Ee, wat grenst aan het prachtige en unieke Werelderfgoed
Natuurgebied De Wadden”, aldus Emko.

U kunt als ondernemer bij Meubelmakerij Emko terecht voor zowel uw bedrijfsmeubilair als uw privé meubels. 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×