ADVERTORIAL | Sfeerverlichting in je woonkamer: wat zijn de opties? - Wonen&Co
Aangeboden door:

ADVERTORIAL | Sfeerverlichting in je woonkamer: wat zijn de opties?

21 juli 2020 2 min leestijd Geen reacties

De woonkamer moet een ruimte zijn waar je aan het eind van de dag heerlijk op de bank kunt ontspannen. De verlichting in deze ruimte speelt een belangrijke rol in het creëren van een warme sfeer. Door voor LED-verlichting in huis te kiezen ben je verzekerd van een duurzame oplossing, waar je lange tijd mee vooruit kunt. Niet alleen fijn voor jezelf, ook nog eens hartstikke milieubewust.

Als het op verlichting aankomt zijn er talloze opties. Maar welk type verlichting kies je? Ga je bijvoorbeeld voor inbouwspots in een verlaagd plafond of ga je voor opbouwspots in de kleur wit? Opvallender is een mooie hanglamp voor aan het plafond, een vloerlamp voor naast de bank of bijvoorbeeld een wandlamp.

Verschillende soorten lampen voor de woonkamer

In de vorige alinea benoemden we al een aantal lampen die geschikt zijn voor in de woonkamer. Het is van verschillende factoren afhankelijk wat voor soort lamp het beste in jouw interieur past. Wil je bijvoorbeeld een lamp als eyecatcher in je woonkamer? Probeer je een saaie muur op te vrolijken met een fraaie wandlamp? Wil je aan de randen van het plafond warm, wit licht hebben? Kijk eens op social media om voorbeelden te zien van de mogelijkheden die je hebt wanneer je op zoek bent naar nieuwe lampen voor je woonkamer. 

Lampen met verschillende kleuren verlichting

Bij verlichting heb je niet alleen de keuze uit verschillende soorten lampen, je kunt ook kiezen wat voor kleur licht deze lampen geven. Zo zijn er tegenwoordig naast het gebruikelijke (warm) wit licht, ook lampen verkrijgbaar waarvan je de kleur kunt aanpassen. Op een romantische avond zet je de rode kleur verlichting aan, terwijl je in de ochtend ontwaakt met een warm wit licht of zelfs blauwe verlichting. Lampen met gekleurde verlichting worden niet alleen aangeboden door Philips, ook IKEA biedt tegenwoordig lampen aan die je via een app op je telefoon van kleur kunt laten veranderen. Deze zijn goedkoper, maar niet minder functioneel. 

Sfeervolle woonkamer met een dimmer

Het gebruik van rode verlichting is niet de enige manier om een romantische setting te creëren. Je zou ook kunnen overwegen om gebruik te maken van LED dimmers: https://www.ledinbouwspotsleds.nl/led-dimmers. Word wakker met een wat feller licht en dim de verlichting wanneer je samen met je partner van een romantische film geniet. De dimmers zijn heel eenvoudig aan de wand te monteren en dienen vaak ter vervanging van een reguliere schakelaar. Kijk goed welk model dimmer past bij de verlichting die je momenteel in de woonkamer gebruikt of van plan bent te gaan gebruiken.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×