ADVERTORIAL: Keuken beu? Zo knap je hem op - Wonen&Co

ADVERTORIAL: Keuken beu? Zo knap je hem op

1 september 2021 3 min leestijd Geen reacties

De keuken is naast de badkamer een van de meest praktische ruimtes in je huis. Daarmee is ‘ie vaak ook een van de meest vergeten ruimtes wanneer het op sfeer en decoratie aanbrengen. Het moet vooral allemaal werken.

En daar zijn we het mee eens – maar je hebt veel meer plezier in koken wanneer je dat doet in een ruimte die sfeer heeft. Waarin je je eigen stijl terugziet. Waarin je graag gasten ontvangt, een kopje koffie drinkt, of een goed glas rode wijn.

Is jouw keuken al jaren een doorn in het oog of is ‘ie het simpelweg nét niet? Laten we hem dan aanpakken! Met een keukenrenovatie verhoog je je woonplezier en vind je vast ook die lang verloren liefde voor keuken terug. Wij geven je vier tips om het stapsgewijs aan te pakken, zodat je keuken echt bij jou gaat passen.

Zorg voor een goede basisstijl

Voor veel mensen is het al lastig genoeg om de koelkast te vullen, laat staan om ook nog accessoires de keuken in te slepen. En dat is zonde. Want juist met een paar kleine details, tover je een keuken om tot iets moois, niet alleen iets praktisch.

Kies daarom voor wat voor stijl je wilt gaan, en zorg dat alles wat je uitzoekt past bij die stijl. Ga je voor een landelijke keuken? Besteedt dan extra aandacht aan de hendels van de keukenkastjes, en de kraan. Ga je voor modern? Kijk dan eens rond of je een modern kunstwerk vindt om aan de muur te hangen, of zorg er voor dat je bestek en servies ook matcht met je stijl.

Herzie de lay-out

Soms is het niet eens zozeer het uiterlijk van de keuken waar je je aan stoort, maar eerder de inrichting. Er zit geen lekkere flow in wanneer je kookt, je komt niet overal even gemakkelijk ij en worstelt met het bereiden van een uitgebreide maaltijd. Ga eens in de ruimte staan en sloop er in je gedachten alles uit.

Dan begin je met een blank canvas. Hoe zou je hem inrichten? Zou je een kookeiland willen? Waar komt de kraan, de koelkast, de besteklade? Neem dit soort wensen absoluut mee in het nieuwe ontwerp van je keuken, zodat je er echt honderd procent van kunt genieten.

Stel een kleurenschema samen

De meeste keukens zijn een mengelmoesje aan materialen en kleuren die zich door de jaren heen in de keuken hebben verzameld. Gezellig, maar soms kan het ook onrustig worden. Daarom adviseren we je om een moodboard te maken met kleuren en materialen die jij fijn bij elkaar vindt passen, en daar je keukenmeubels op aan te passen. Zo zijn witte oppervlaktes met donkere, houten details een prachtige combinatie. Maar, jij bepaalt natuurlijk.

Breng luxe elementen aan

Om van je keuken echt de lekkerste plek van het huis te maken, heb je nog een aantal leuke extra’s nodig. Ga je voor een keukenrenovatie, kijk dan ook eens naar luxe elementen. Zo genieten theedrinkers elke dag van een kraan waar kokend water uit komt, en zijn cocktailliefhebbers goed geholpen met een koelkast die ook ijsklontjes uitgeeft.

De moraal van het verhaal

Een keuken moet passen bij jou – en wat je in een catalogus ziet mag dan wel passen in een ruimte, maar matcht vaak niet met je wensen. Wil je een keuken waar je elke dag met plezier in kookt, neem dan de tijd om tijdens een renovatie naar alle details te kijken. Veel plezier!

Geen reacties

Laat een reactie achter

×