ADVERTORIAL: Inrichting van top tot teen: welke vloer past er bij jouw woonwens? - Wonen&Co

ADVERTORIAL: Inrichting van top tot teen: welke vloer past er bij jouw woonwens?

1 september 2021 2 min leestijd Geen reacties

Neem een kamer met grote ramen en witte muren, maar verander eens telkens het type vloer dat er ligt. Wedden dat je meteen een andere sfeer en inrichting voor ogen hebt?

Het soort vloer dat in je huis ligt maakt een ontzettend groot verschil, ook al staren we niet de hele dag naar de grond. Het is letterlijk en figuurlijk de basis waarop je je interieur inricht. Daarnaast maakt het ook nog eens een heleboel uit voor comfort en woongemak: hoe lekker is het erop lopen, en hoe makkelijk krijg je vlekken weg?

In dit artikel zoomen we in op een aantal belangrijke woontrends. Ondanks dat we het labelen onder ‘trends’, zijn dit stuk voor stuk vloeren waar je lange tijd plezier van zult hebben en die je dus niet elk seizoen er weer uit hoeft te slopen. Benieuwd naar hoe je jouw woning kunt transformeren? Let’s go!

Visgraat vloeren: niet meer weg te denken

Een aantal jaar geleden kwam de visgraat-vloer terug in the picture, en we hebben hem weer volledig in ons hart gesloten. De visgraatvloer is speels maar toch chique, en combineert makkelijk met moderne interieurs. Het leggen duurt even, maar het eindresultaat is het helemaal waard.

Pvc-vloer: woongemak pur sang

Ga je voor gemak en een vloer die er goed uitziet? Dan ga je vast voor PVC. Ze zijn in allerlei stijlen te krijgen, maar vooral populair om hun lange lijst aan voordelen. Zo is een pvc-vloer ontzettend sterk en gaat ‘ie lang mee dankzij de beschermende toplaag. Daarop is het lekker lopen, en kunnen ze ook geluidsdempend werken. Last but not least: Pvc-vloeren zijn prima te combineren met vloerverwarming, zonder dat het een hele bouwklus hoeft te worden.

Parket: een warme basis om thuis te komen

Parket is tijdloos. Een houten vloer geeft een ruimte meteen karakter en een warme sfeer. Ga je voor fris, lucht hout, of voor de meer robuuste, brede donkere planken? Een parketvloer kun je met allerlei stijlen combineren. Zo geeft het warmte aan een modern interieur, en doet het het ook enorm goed met eclectische inrichtingen.

Industriële vloeren: beton als basis

Grote tegels of een volledig betonnen vloer: het transformeert de look van een ruimte meteen. Wie gaat voor een industriële inrichting zal extra aandacht moeten besteden aan de vloer: deze maakt of breekt je stijl namelijk.

Laminaat: snel en stijlvol

Heb jij een klik met laminaat? Dat snappen we maar al te goed. Laminaat leg je in een handomdraai in je huis, maar gaat ook lekker lang mee. Het is een goede basiskeuze waardoor je snel aan de slag kunt met inrichten en het is in allerlei stijlen verkrijgbaar.

Duurzame materialen

Een trend waar we extra veel van houden: vloeren gemaakt van duurzame materialen. Daarop is het nog lekkerder lopen, toch? Je kunt tegenwoordig gaan voor hergebruikte materialen, of 100 % recyclebare pvc-vloeren. Ook dit soort vloeren gaan ontzettend lang mee en voldoen aan de nodige certificeringen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×