ADVERTORIAL : 4 Soorten tuinen om dit jaar te creëren - Wonen&Co

ADVERTORIAL : 4 Soorten tuinen om dit jaar te creëren

1 september 2021 3 min leestijd Geen reacties

Ben je een echt buitenmens? Zit je bij de eerste zonnestralen in je tuin te ontbijten – ook al is het nog net een beetje te koud? Heerlijk – dat moedigen we van harte aan. Maar soms ben je het uitzicht van je tuin een beetje beu, of in ieder geval de gebruiksmogelijkheden.

Daar hebben we het perfecte medicijn tegen: een thema voor je tuin waardoor je weer in mogelijkheden gaat denken, en er elke dag met volle teugen van kunt genieten. We hebben vier trends van de tuinexperts van Van der Garde voor je op een rijtje gezet om je frisse ideeën en een frisse start te geven.

De binnenste buiten tuin

Hou jij ervan om het hele jaar door omringd te zijn met natuur en duurt de zomer jou nooit lang genoeg? Breng dan aspecten van binnenshuis naar buiten, zodat je er nog meer tijd kunt doorbrengen. Dit kan van alles zijn, maar het gezelligste is natuurlijk een buitenbar of zelfs keuken in je tuin. Dan wordt die barbecue gegarandeerd een uit de hand gelopen succes. Je kunt ook gaan voor een buitendouche, voor de heetste dagen van het jaar waarop je geen seconde binnen wilt doorbrengen.

De vakantiegevoeltuin

Breng een wellness element aan in je tuin om er nog meer plezier uit te halen. Richt op zijn minst een lekkere relaxplek in met een comfortabele tuinset van Van der Garde Tuinmeubelen – eentje waarop je met gemak een dutje doet in de zomerzon.

Dan is het tijd voor een aantal upgrades. Wat dacht je van een hangmat of hangstoel – om lekker in te lezen (of nog meer te dutten, natuurlijk)?

Next up: het echte werk: ga je voor een jacuzzi, een sauna of een zwembad? Veel mensen denken op het eerste gezicht dat dit ‘’overdreven’’ is, maar waarom zou elke dag lekker relaxen overdreven zijn? We gaan toch ook elke dag naar ons werk?

Dus, tover dat tuinhuisje om tot een sauna, en gebruik die extra vierkante meters om een opblaasjacuzzi te plaatsen: je verdient het.

De vier-seizoenen tuin

Het is niet makkelijk om het hele jaar door van je tuin te genieten als je niet op Ibiza woont. Wil je ook het maximale halen uit de Hollandse herfst en winterse buien, creëer dan een overkapping in je tuin die je helemaal dicht kunt doen. Bonuselement: een heerlijke kachel waarmee je het extra warm houdt, terwijl je naar de regendruppels op de ramen kijkt. In de zomer gooi je de deuren open en gebruik je de overkapping vooral om schaduw op te zoeken.

De extra groene tuin

Heb jij er al eens bij stilgestaan hoe duurzaam jouw tuin is? Als we een groen plekje creëren, denken we daar vaak niet aan. Maar welke bloemen en planten je kiest, en nog belangrijk, welke meubels, maken een groot verschil.

Zo kun je een ‘insectenhotel’ bouwen, waarin bijen en vlinders een veilig plekje vinden. Ook kun je gaan voor recyclebare materialen of tweedehands meubels wanneer je je tuin gaat opknappen. Een moestuintje waarin je je eigen groenten en fruit verbouwt, maakt het helemaal af.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×