ADVERTORIAL | 3 tips om je badkamer een moderne look te geven - Wonen&Co
Aangeboden door: Grando

ADVERTORIAL | 3 tips om je badkamer een moderne look te geven

2 april 2021 2 min leestijd Geen reacties


Je badkamer is een belangrijke ruimte in je huis. Je dag begint er. Tandenpoetsen, douchen, opmaken, scheren… Maar badkamers zijn meer dan alleen maar functioneel. Je kunt er ook heerlijk ontspannen na een drukke dag. En het is heel fijn om er jezelf te verwennen in het weekend. En het is de plek waar je met je kinderen of je geliefde onvergetelijke momenten beleeft. Maar wat is jouw droombadkamer? Wil je vooral functioneel en strak of ga je voor het ultieme Spa-gevoel? Vind je het fijn als iedereen in het huis zich thuis voelt in de badkamer of heb je de luxe van meerdere badkamers? In dit artikel geven de mensen van Grando je 3 tips om je badkamer te moderniseren. 

Inventariseer je wensen

Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen wat je wil doen met je badkamer. Wordt het een complete verbouwing of volstaat een grondige renovatie? Het voordeel van een verbouwing is dat je opnieuw kunt nadenken over de hele indeling van de badkamer. Waar komt het bad? Waar de douche? Hoeveel wasbakken komen er? En waar dan? Het nadeel is dat je eerst de huidige badkamer moet slopen. Dat geeft rotzooi en je kunt de badkamer eventjes niet gebruiken. Bovendien is een verbouwing niet heel goedkoop. Als je gaat renoveren laat je de basis van je badkamer overeind en breng je alleen verbeteringen aan. Je vervangt de oude tegelvloer bijvoorbeeld voor een strakke gietvloer met vloerverwarming. Misschien is een nieuwe douchecabine met regendouche je grote wens. Of wil je eindelijk die gigantische spiegel aan de muur.

Kijk goed rond

Een badkamer pak je niet elk jaar aan. Dat doe je nu en dan wil je er voorlopig alleen maar van genieten. Maar zoals dat altijd gaat zijn ook badkamers onderhevig aan modegrillen. Kijk daarom goed rond bij verschillende aanbieders van badkamers en laat je goed adviseren over de mogelijkheden. Om te voorkomen dat je badkamer uit de mode raakt is het verstandig om te kiezen voor neutrale kleuren. Misschien is het een goed idee om je badkamer ook af te stemmen op de inrichting van de rest van je huis. 

Maak een indeling

Het plezier van een nieuwe badkamer begint al bij de voorpret. Meet de ruimte op en maak tekeningen van verschillende indelingen. Denk daarbij niet alleen aan douche, bad, wastafel en opbergruimte, maar ook aan verlichting en ramen. En aan de vloer en de wanden. Zeker als je niet zo heel veel ruimte hebt kun je denken aan uitbreiding van de badkamer. En zo niet, dan zal je toch efficiënt met de ruimte om moeten gaan.

*De redactie van Wonen&Co is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×