7 dingen die je moet weten over de woonbeurs

Wonen&Co is het grootste en vooral het állerleukste woonevenement van Noord-Nederland. Waarom? Omdat je bijvoorbeeld dit jaar kan shoppen in Aardappelstad, designprimeurs spot bij Neerlands Trots en de laatste woontrends checkt in de Delftsblauwe huisjes. Naast de grote pleinen heeft Wonen&Co de beurs ook heel veel kleine woongeheimen in huis. Pitstops die zo leuk zijn dat je ze niet mag missen of handige tips die je maar beter kunt weten. We hebben er 7 voor je op een rijtje gezet.

(1) Koffiebreak

Toe aan een bakkie? Laat je door 50PlusLand op stand 425 trakteren op gratis koffie en thee.

(2) Op z’n kop

Het team van Sietsema is er ondersteboven van. Het aannemersbedrijf heeft z’n stand volledig op de kop gebouwd. Of je nu wilt bouwen of niet, ga vooral even bij deze creatieve ondernemer kijken.

(3) Fijne deuntjes

Terwijl jij je trek stilt op het boomstammenterras van Jam Jam, trakteert Wonen&Co je tijdens de jamsessies op fijne deuntjes. Wij stellen hier de ‘jammers’ alvast aan je voor.

(4) Even swipen

Op zoek naar de toilet, ben je stiekem zwaar verdwaald of wil je weten waar jouw Wonen&Co-favoriet staat? Stop dan even bij de informatiezuilen. Swipe over de interactieve plattegrond en vervolg je weg. Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Je kunt de plattegrond ook alvast hier bekijken.

(5) Magazines scoren

Centraal op 100% Vrouw ligt heel veel wooninspiratie voor je klaar. Iedere Wonen&Co-bezoeker mag een gratis VT Wonen of Ariadne at Home meenemen. Let wel: op is op.

Handelsfabriek

(6) Bekijk ’t zwart-wit

“Ze zijn de mannen van het mooi”. Zo betitelde Wonen&Co-redactrice Shyra Hueting de heren Jan Boelo Drenth en Bart Vos. Samen tekenen ze voor het ontwerp van de hoofdentree. Dwars tegen alle woontrends in gaan ze voor zwart-wit.

(7) DIY

Op de woonbeurs ontdek je niet alleen de laatste trends, je kunt ook lekker zelf aan de slag! Schuif aan bij het Terra MBO en Zagerij Popken. Bij de één maak je je eigen linosnede, bij de ander ontwerp je een deurhanger. Beide workshops worden gratis aangeboden.

Meer laden