Help, de verwarming zit in de weg! - Wonen&Co

Help, de verwarming zit in de weg!

17 december 2014 2 min leestijd Geen reacties

De stylisten van Wonen&Co geven praktisch advies aan lezers met een interieurprobleem. Deze week de vraag van Gertrude van Wamel over het inrichten van loze ruimte. 

Nu de box uit de keuken is verdwenen, hebben we een soort ‘gat’ waar de verwarming zit waar we ons niet zo goed raad mee weten. We hebben er een tafeltje neergezet voor de laptop, maar dit is niet helemaal wat we zoeken en ook niet praktisch, want er zit geen stopcontact in de buurt. Nu wordt dit tafeltje meestal gebruikt om losse spulletjes op te zetten, waardoor het erg rommelig oogt en we er ook niet kunnen werken omdat het vol staat. 

Eigenlijk zijn we op zoek naar een plek waar we aan kunnen werken, bijvoorbeeld met de laptop, maar die ook geschikt is om aan te knutselen of huiswerk te maken. We zijn namelijk met veel mensen in dit huis (2 volwassenen en 4 kinderen) en merken dat de eettafel niet altijd groot genoeg is voor iedereen.

Heeft u misschien een goed advies? De ruimte tussen de 2 deuren is 137 cm en de verwarming is (met knop) 92 cm breed.

Hallo Gertrude,

Je kunt een radiatorombouw plaatsen, op maat te maken met materiaal van Cando (bouwmarkt). Zo heb je de verwarming weggewerkt, maar blijft deze wel functioneel. In de ruimte eronder kun je makkelijk een stekkerdoos verwerken.

Ik zou er dan een maatwerkmeubel bij maken: een bureau met opbergruimte en erboven wellicht een ondiepe kast, een soort secretaire. Als je zorgt voor voldoende opbergruimte blijft het netjes en dus ook een uitnodigende werk- en knutselplek.

Het prikbord kun je op de deur van de kast hangen. Schilder het geheel wit, zodat het mooi bij de rest van de keuken past. Of je beschildert een deurtje met schoolbordverf. 

Wat meer ingrijpend is het om de radiator te verplaatsen en de elektra uit te breiden, zodat er echt ruimte komt voor bijvoorbeeld een ondiepe opbergkastkast met een klep die je als tafeltje kunt gebruiken. Zo voorkom je dat het een rommelplek wordt waar iedereen wat neerlegt.

Succes!

Els Selles, De Stijlzolder

Ook hulp nodig? Stuur je vraag naar redactie@wonenenco.nl. Leg duidelijk uit wat het probleem is en waar de stylist rekening mee moet houden. Stuur ook een foto mee van de situatie. 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×