DIY | Tips voor jouw ideale (persoonlijke) werkplek - Wonen&Co
werkplek

DIY | Tips voor jouw ideale (persoonlijke) werkplek

27 april 2017 3 min leestijd Geen reacties

Het ene moment werk je lekker door aan de keukentafel. Het andere moment sta je de was te doen, de vaatwasser te legen en sta je te kletsen met de mensen die bij je in huis wonen. Enerzijds een voordeel dat thuiswerken, anderzijds één en al afleidende omstandigheden.

Thuiswerken is prettig en geeft je veel mogelijkheden en vrijheid. Voor de moeders onder ons is het prettig dicht bij de kinderen te zijn, voor de ander is het fijn om thuis afspraken te kunnen ontvangen omdat je geen kantoor ter beschikking hebt, dat telefoontje vroeg in de ochtend te beantwoorden in je badjas. Maar je kunt natuurlijk tussendoor ook gewoon een kop koffie drinken in dat leuke cafeetje op de hoek, waar je zelfs de mogelijkheid hebt om te kunnen werken.     

In al deze situaties moet de basis, je werkplek, een fijne plek zijn om te werken. Misschien moet deze plaats je concentratie en rust bieden of misschien word je juist onrustig van rustige plekjes en houd je ervan om met luide muziek en drukke wanden inspiratie op te doen.

Hier een aantal tips en voorbeelden voor jouw perfecte plekje.

werkplek workplace

Bron: Design files. Foto:  Annette O’Brien

Wanneer je bij deze tafel aanschuift, hoef je voorlopig niet weer op te staan. Het fijne aan dit plekje is dat je alle benodigde spullen binnen handbereik hebt. Probeer dit thuis ook te creëren. Hierdoor werk je efficiënt en hoef je niet steeds het huis door om al je spulletjes bij elkaar te zoeken voor je aan de slag kunt gaan. 

werkplek

Bron en foto: Elske Leenstra

Creëer geen saai, klinisch kantoor. Persoonlijk ben ik daar erg allergisch voor, het is niet gezellig en een dooddoener voor je inspiratie. Oké, het biedt af en toe wat afleiding, maar dat is niet erg. Maak je werkplek dus eigen. Dit doe je door het gezellig te maken met spulletjes die jij mooi vindt en ook in je eigen woonkamer zou plaatsen. Zet er bijvoorbeeld ook een plant neer, dit staat huiselijk en is goed voor een beetje extra zuurstof. Zo krijg je zin om lekker aan het werk te gaan in je eigen hoekje.

Ook zo’n wandrek maken van bijvoorbeeld betongaas? Hier het stappenplan.  

werkplaats

Bron: Lamuslenis

Workspace with a view – Met een fijn uitzicht kan je je werk extra goed doen, het geeft een stukje rust. Daarnaast is natuurlijk licht erg fijn en gezond om in te werken.

Bron: Ladolcevitablog

Kies ervoor om je werkplek in een hoek of aparte ruimte te situeren. Wanneer je nog een kamertje over hebt of een hoek in de kamer hebt die makkelijk af te schermen is, neem dan die ruimte. Hierdoor sluit je je  af van alle geluiden in de woonkamer. ’s Avonds is het daardoor ook makkelijker om de deur dicht te doen en daarmee de werkdag af te sluiten. Kies voor een glazen wand gecombineerd met staal als je verbinding wilt houden met bijvoorbeeld je spelende kinderen. Dit voorbeeld zie je op de foto.

werkplek

Bron: VTwonen

Ga een stukje ontspanning niet uit de weg in je werkkamer. Bij de persoonlijke spullen zoals in voorbeeld twee horen ook foto’s van je gezin, boeken, je muziekinstrumenten, een radio of platenspeler of wat je hobby ook mag zijn. Even wegdromen mag best, hierdoor ontspan je een beetje tussen het werken door.

En zo dromen we nog even verder bij deze mooie plaatjes, succes met het creëren van jouw ideale werkplek!  

Meer DIY tips lezen? 

Foto bovenaan pagina: Peggy Janssen

Geen reacties

Laat een reactie achter

×