DIY: De lente in een vaas

Er piepen een paar zonnestralen tussen de gordijnen door en de vogeltjes zingen het hoogste lied. Wat fijn om die warmte weer te voelen en te zien dat de bloemen weer beginnen te bloeien. Ik trek deze ochtend mijn laarzen aan en loop een rondje door het veld om op zoek te gaan naar wat er bloeit aan het begin van deze lente.

Ik zie aan veel dat het voorjaar begint te spruiten. Hier en daar komen wat groene blaadjes tevoorschijn, maar van bloeiende bloemetjes is nog weinig te zien. Het is nog te vroeg. Een vruchtenboom laat al wel haar bloesem zien, maar laat het ook alweer vallen.

We kunnen nog geen vaas vullen met veldbloemen, maar wat je wel kunt doen is het volgende: zelf  bloemen of zelfs een boeket maken, van bijvoorbeeld; vilt, papier, zakdoekjes of stof. Hier een paar voorbeelden van hoe je prachtige namaak bloemen kunt maken en de lente in huis haalt.

Voor dit schattige anemoontje heb je niet veel meer nodig dan vilt, een paar kralen, een steeltje en een patroon. Dan ben je klaar om deze bloem te maken. En het fijne is dat je zelf de kleuren mag bepalen. Welke kleur wil jij toevoegen in de woonkamer? Bekijk hoe Somethingturquoise deze bloemen maakte.

Een bloemenkrans van alleen maar papier en een beetje ijzerdraad. Met deze Camelia bloemen, echte voorjaar bloeiers, creëer je in een oogopslag lente. Lijken ze niet net echt, tussen het echte groen? Hoe je ze maakt vind je op de website van Lia Griffith.

Zakdoekjes zijn niet alleen om je neus in te snuiten, dat blijkt wel weer. Want deze kersenbloesem bloemen zijn gemaakt van roze zakdoekjes. Dit zachte papier is gemakkelijk in allerlei vormen te vouwen en komt daarmee dicht in de buurt van echte blaadjes. Ga op zoek naar een paar mooie takken met veel zijtakken en lijm daar de bloemen op vast. Een duidelijke uitleg hiervan kun je op Happy Happy Nester vinden. 

Deze rozen zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Het geheim daarvoor is het gebruik van dunne stoffen zoals satijn of chiffon. De stoffen moeten gaan smelten wanneer ze dicht bij een vlammetje worden gehouden. Hierdoor krijg je dat randje wat een rozenblaadje typeert, net als wanneer je een roos natekent. Met verschillende kleuren en stoffen creëer je een prachtig boeketje. Hier het hele stappenplan van the DIY Mommy

En na al dat roze ook nog een beetje blauw. Of welke willekeurige kleur je toe wilt passen in de slaapkamer. Deze vrolijke wand zorgt er in ieder geval voor dat je rozig in slaap valt, maar ook fris en fruitig weer wakker wordt. Voor deze DIY hoef je zelf niet bloemen te maken, mag natuurlijk wel, maar je kunt ze ook kopen. Het is namelijk al een karweitje op zich om deze bloemslinger in elkaar te zetten, maar zeker niet moeilijk. Sweet teal doet het je voor. 

Een hele vaas vullen of zelfs een trouwboeket maken van namaakbloemen? Bekijk hoe Somethingturquoise het vilten boeket bovenaan deze pagina maakte. 

Word je ook niet vrolijk van de plaatjes alleen al? Fijn om de vrolijke pasteltinten weer terug in huis te zien. Geniet van het voorjaar! 

Bekijk meer ideeën op onze DIY pagina.